Hadassa – Koningin tegen wil en dank


HadassaEven niet opletten kan haar fataal worden. 

Hadassa groeit op bij haar neef, door wie ze is gered na het overlijden van haar ouders. Net wanneer zij oud genoeg is om te worden uitgehuwelijkt, zijn boodschappers van de Grote Koning op zoek naar mooie maagden, waaruit de koning een nieuwe koningin zal kiezen.

De knappe Hadassa wordt ook uitgekozen en verblijft daardoor een jaar in het maagdenverblijf, waar ze, samen met andere maagden, door zeven eunuchen wordt opgeleid voor een avond met de koning. Na die avond en nacht beslist de Grote Koning wat er met de kandidaten gebeurt en wie zijn nieuwe Koningin wordt.

“Iets sneed in haar wang. Ze voelde de druk, de snee en toen de pijn, verloor haar evenwicht en viel op de grond. ‘Au! Wat doe jij nou?!’ Woest bracht ze haar hand naar de pijnlijke plek en zag het bloed.”-Tsafrira Levy

Het hof is een grote slangenkuil, waarin concurrentie en rivaliteit hoogtij vieren. Om zich hier te kunnen redden moet Hadassa niet alleen haar afkomst verbergen, ze heeft ook bondgenoten nodig.

Hadassa – Koningin tegen wil en dank is een boeiende en intrigerende jeugdroman.

Dit boek is eerder verschenen bij een andere uitgeverij en met een andere subtitel. Voor de heruitgave bij Uitgeverij Elikser heeft Tsafrira Levy het verhaal herschreven en is het voorzien van een nieuwe subtitel.

Tsafrira Levy heeft een doordacht verhaal neergezet dat bol staat van intriges, achterbaks gedrag en ondermijnende acties. De constante dreiging die rond Hadassa hangt, is goed door het verhaal geweven en geeft je als lezer het gevoel dat jouw aandacht geen moment mag verslappen. Je blijft jezelf afvragen wie er nu eigenlijk te vertrouwen is.

Hadassa kent gelukkig ook een aantal bondgenoten. Doordat zij, voordat ze het hof betrad, al een paar namen van betrouwbare personen had doorgekregen, wordt het feit dat ze haar vertrouwen snel bij een aantal mensen legt, niet ongeloofwaardig. Als een soort tam tam wordt via via duidelijk wie daar nog aan toegevoegd kunnen worden.

De bewoners aan het hof zijn talrijk en samen met Hadassa moet je zien te ontdekken wie wie is, wie wat doet en wie aan welke kant staat. De auteur leidt je daar prima doorheen, alhoewel niet alle personages even helder blijven hangen. De variëteit aan karakters en de rivaliteit tussen beide kampen zorgen voor een spannend en gebalanceerd geheel.

Hadassa – Koningin tegen wil en dank van Tsafrira Levy staat bijna vanaf het begin op scherp en weet dat het grootste deel van het boek vast te houden.

Elikser logo

★★★★
HadassaTitel: Hadassa – Koningin tegen wil en dank | Leesfragment | Auteur: Tsafrira Levy | Uitgeverij Elikser  | Categorie: jeugdboeken, young adult roman | Verkrijgbaar als paperback | 271 pagina’s | ISBN13: 9789463653091 | Verkrijgbaar sinds: 12-02-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 07-05-2021 | Prijs: €19,95 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.