Een teken van liefde


Een teken van liefdeRecensie Een teken van liefde door Hannie van Grol:
Alles draait om de ware liefde

De relatie van Nadine en Marc wordt door Nadine beëindigd als ze erachter komt, dat Marc vreemd is gegaan. Haar hele leven staat op de kop. Als ze dan ook nog wordt ontslagen bij het bedrijf waar Marc ook werkzaam is, heeft ze geld nodig om in haar onderhoud te kunnen voorzien. Ze stuit op een advertentie waarin personeel gevraagd wordt om een maand te werken in een hotel in de binnenstad van Amsterdam, tegen een onvoorstelbaar hoge vergoeding. Ondanks dat haar beste vriendin Ilse haar uit alle macht probeert tegen te houden, gaat ze er toch aan beginnen.

In het hotel maakt ze kennis met de mysterieuze groep Paz, waarvan een van de medewerkers meteen al haar aandacht heeft, omdat hij zo aantrekkelijk is. Dat blijkt na enige tijd wederzijds te zijn. Maar er spelen zich ook geheimzinnige praktijken af. Samen met Estelle gaat ze op zoek naar de waarheid die heel anders blijkt te zijn dan ze aanvankelijk gedacht had. De aantrekkingskracht tussen Aiden en Nadine wordt alleen maar sterker en als de groep Paz weer besluit terug te gaan naar Bilaneiland, gaat Nadine met hen mee. Maar ook daar spelen de nodige geheimen een rol.

Een teken van liefde is een spiritueel liefdesverhaal. Er zit net als in de eerdere boeken van deze auteur een boodschap in verborgen. Annette van Zuijlekom-de Zeeuw begon haar schrijverscarrière met de trilogie De legende van Bilaneiland. De boeken zijn los van elkaar te lezen, er wordt veel onthuld over de betekenis van het leven en de bewustwording daarvan. In Revolutie gaat het verhaal over Bilaneiland verder en ruim een jaar later is Een teken van liefde op de markt verschenen. Ieder boek vertelt een afgerond verhaal, maar de spirituele lessen die erin voorkomen, gaan telkens een stapje verder en zorgen voor verdere groei van bewustzijn.

Het boek leest prettig en gemakkelijk. De stijl is, ondanks de spirituele lessen, niet hoogdravend maar toegankelijk. Ook blijft het verhaal boeien, op het eind komen er zelfs spannende ogenblikken in voor, die ervoor zorgen dat je geboeid blijft lezen. Ongemerkt word je door de schrijfster meegenomen in de lessen die een verhoging van het bewustzijn bewerkstelligen, zoals op Bilaneiland de opzet is. Een teken van liefde is een roman vol passie, met een vleugje feelgood en veel spiritualiteit. Voor de liefhebbers van dit genre is dit boek een echte aanrader. Fictie met spirituele lessen die zo vanzelfsprekend erin verweven zijn, dat het boek genieten blijft van het begin tot het eind. Bijzonder is het laatste hoofdstuk dat in 2080 speelt. Het opent zeker perspectieven voor een volgend boek in deze bijzondere reeks over Bilaneiland.
Vector

★★★★
Een teken van liefdeTitel: Een teken van liefde | Auteur: Annette van Zuijlekom-de Zeeuw | Uitgeverij: Zara4Books | Categorie: Spirituele romans | Verkrijgbaar als paperback | 323 pagina’s | ISBN13: 9789083056814 | Verkrijgbaar sinds: mei 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 01-06-2021   | Prijs: €20,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.