Kind van de nieuwe tijd (2)


Kind van de nieuwe tijd 2Recensie Kind van de nieuwe tijd door Hannie van Grol:
Deel 2 – Van herkenning naar erkenning

In het tweede deel van dit (duo)boek gaat Annemarie C. van der Grift allereerst verder met haar autobiografische verhaal en daarna geeft ze halverwege het boek weer tips, oefeningen, inzichten, voorbeelden en handvatten. Het autobiografische stuk neemt nog steeds het grootste deel van het boek in beslag, maar het theoretische deel is hier veel ruimer opgezet, zodat ouders en opvoeders hier zeker hun voordeel mee kunnen doen.

Het autobiografische verhaal gaat verder waar het in het eerste boek Op weg naar herkenning stopte. We lezen steeds meer over haar kinderen, welk gedrag ze vertonen en hoe de reactie van de ouders en omgeving daarop is. Langzamerhand komt er wel steeds meer duidelijkheid over de hooggevoeligheid en de verschillende soorten, ieder kind heeft namelijk zijn of haar eigen gedrag en gevoel en uiting daarvan. In het theoriegedeelte wordt het verschil hierin nog eens extra uitgelegd. Ook haar eigen ontwikkeling, het steeds gevoeliger worden, neemt een grote plaats in.

In het gedeelte theorie wordt precies verteld wat het verschil is tussen de types nieuwetijdskinderen: sterrenkinderen, indigokinderen, kristalkinderen en regenboogkinderen. Dit geeft ouders houvast om hun eigen kinderen beter te kunnen begrijpen. Veel onderwerpen waaraan gedacht kan worden, worden hier besproken, zoals bijvoorbeeld hoogbegaafdheid, beelddenken, night terrors, aardstralen en elektrosmog. Allemaal aandachtspunten die op een of andere manier van invloed kunnen zijn. Hierdoor is dit boek voor ouders en anderen in de hulpverlening eigenlijk onmisbaar.

Het allerbelangrijkste waarop de auteur hamert, is dat het volgen van het eigen gevoel altijd prioriteit heeft, dicht bij jezelf blijven ondanks wat de omgeving of andere ‘deskundigen’ ervan zeggen. En hoe meer kennis je hebt van dit onderwerp en hoe beter je je kind begrijpt, hoe sterker het kind leert op eigen benen te staan in deze hectische wereld, waarin de prikkels die hooggevoelige kinderen uit balans brengen, onverminderd blijven komen,.

Dit tweede deel van Kind van de nieuwe tijd is een onmisbare aanvulling op het eerste deel. Beide delen zijn een aanrader voor ouders, leraren, hulpverleners en anderen in de zorg om meer inzicht te krijgen in HSP (Hoog Sensitieve Personen). Op de website van de auteur visionoflight-healing.nl staat nog heel veel aanvullende informatie en tevens de mogelijkheid om cursussen te volgen en contact op te nemen, mocht er meer nodig zijn dan alleen het lezen van deze twee boeken. Met dit tweede deel erbij is het (duo)boek een echte aanrader!


Obelisk nieuw

★★★★
Kind van de nieuwe tijd 2Titel: Kind van de nieuwe tijd Deel 2 – Van herkenning naar erkenning | Auteur: Annemarie C. van der Grift | Uitgeverij Obelisk | Categorie: Spiritualiteit | Verkrijgbaar als paperback | 243 pagina’s | ISBN13: 9789493071803 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie:26-08-2021 | Prijs: €26,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.