De studente


De studenteRecensie De studente door Sheila Vermeulen:
Niet alles is zo eenvoudig als het lijkt.

Iets aan de zelfmoord van Taryn Moore zit rechercheur Frankie Loomis niet lekker. Wat heeft deze knappe, slimme en jonge studente ertoe bewogen om zelfmoord te plegen? Waarom was Taryn zo wanhopig dat ze besloot om van haar balkon te springen?

Frankie kan er nog niet de vinger op leggen, maar haar vermoedens dat er meer aan de hand is, worden sterker als blijkt dat Taryn zwanger was. Naarmate ze meer over Taryn te weten komt, is ook moord niet langer uitgesloten.

“Misschien was dat de reden waarom hij niet al te vaak naar haar keek. Zelfs toen, die eerste dag, moest zijn instinct hem hebben gewaarschuwd op te passen. Vier weken later zou blijken dat zijn instinct juist was.”-Tess Gerritsen en Gary Braver

Taryn’s ex, haar professor en haar studiegenoten worden onder de loep genomen. Was het zelfmoord of is een van hen een moordenaar?

In De studente van Tess Gerritsen en Gary Braver zet rechercheur Loomis vraagtekens bij de zelfmoord van een jonge studente.

Van auteur Gary Braver heb ik nog niet eerder een boek gelezen, maar van Tess Gerritsen heb ik er al heel wat verslonden. Haar verhalen zitten over het algemeen goed in elkaar, ze weten je regelmatig te verrassen en de spanning wordt soms verlicht door een vleugje humor.

Veel van die sterke punten zijn ook terug te vinden in De studente, maar toch werd ik niet op dezelfde manier het verhaal ingezogen als bij eerdere boeken. Voor mij nam de uitdieping van Taryn’s studie én de workshop ‘Noodlottige Liefdes’ in het begin iets te veel verhaal in beslag, wat de spanning wel een beetje temperde.

Vanaf het moment dat het boek zich nader op de dood van Taryn begint te concentreren, komt het verhaal ook beter op stoom en kun je weer echt genieten van een goed uitgedachte thriller. De auteurs wisselen gedurende het verhaal naar momenten voor én na de dood van de studente en creëren daarmee ook de mogelijkheid om het perspectief van meerdere personages, waaronder dat van de overleden Taryn, te belichten. Je krijgt hierdoor niet alleen inzicht in het onderzoek, maar ook in de personages die een rol van betekenis spelen.

De studente van Tess Gerritsen en Gary Braver is al met al toch een boeiende thriller met onvoorspelbare personages en een verrassende ontknoping. Rechercheur Frankie Loomis zou ik best nog eens willen ontmoeten in een ander boek. Dit moordmysterie krijgt in ieder geval 4 sterren van mij.

The House of Books

★★★★
De studenteTitel: De studente | Auteur: Tess Gerritsen en Gary Braver | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789044361681 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 07-09-2021 | Prijs: €22,99, luisterboek €12,99 en e-book €11,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.