Als een boom


Als een boomRecensie Als een boom door Sandra Hutchison:
tussen aarde en hemel

Als een boom is een interactief prentenboek met een mooie symboliek, de cyclus van het leven, verbeeld in het ontstaan van een complete appelboom uit een enkel pitje. Het boek zou je gewoon voor kunnen lezen aan jonge kinderen, maar veel leuker is het om het boek in te zetten om kinderen te laten bewegen. Door middel van een zogenaamde bewegingsmeditatie ervaren ze de groei van een boom, maar worden ze zich direct bewust(er) van hun eigen lichaam en kracht.

Het boek is een idee van praktisch theoloog Marjan Bosch. Ze woont in een groene leefgemeenschap. Daar besteedt ze haar tijd onder andere aan het onderhoud van de tuinen en oefent ze een leven met spiritualiteit en natuurverbondenheid. Eerder verschenen in deze boekenserie van haar hand Als een lotus en Als een vlinder.

De kleurrijke natuurillustraties en zwart-wit tekeningen van kinderen in dit boek zijn het fraaie werk van illustrator Vera de Backker. Als kind had ze al veel belangtelling voor de natuur en bezat ze al een grote verbeeldingskracht. Na een academische opleiding stortte ze zich op het illustreren van prentenboeken. Inmiddels heeft ze er ruim 50 op haar naam staan.

Als een boom is een aanrader voor in de klas , omdat het op diverse manieren ingezet kan worden. In het boek staan diverse tips en wat muziek voor activiteiten die je met kinderen kunt doen om hun te laten ervaren dat ze verbonden zijn met alles wat leeft en groeit. Ook voor thuis is het een prettig boekje om zo nu en dan uit voor te lezen en samen de meditatieve oefeningen te doen. Ideaal voor het slapengaan, omdat de oefeningen een hoop spanning weg kunnen halen.

Levendig logo

★★★★
Als een boomTitel: Als een boom | Auteur: Marjan Bosch | Illustrator: Vera de Backker | Levendig Uitgever | Categorie: Prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789083140797 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 14-09-2021 | Prijs: €12,50 | Bestellen

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.