Het geheim van het oude strandhuis


Het geheim van het oude strandhuisRecensie Het geheim van het oude strandhuis door Sheila Vermeulen:
In dit huis weet je nooit waar iets zal opduiken.

Als Chiara op een dag uit school komt, ligt er een mysterieuze zeegroene envelop op haar te wachten. In de envelop zit een brief waarin ze wordt uitgenodigd om naar het oude strandhuis van Quentin Q in St Ives in Engeland te komen.

Quentin Q heeft daar een doos met Chiara’s naam erop gevonden. Chiara snapt daar niets van, want ze kent niemand in St Ives en is er ook nog nooit geweest. Toch vertrekt ze naar St Ives waar ze naast Quentin Q ook zijn neefje Paul zal ontmoeten.

“O, oké, dit had ik niet verwacht. Wat een raar verhaal. Wie is Quentin Q? En hoe kan er opeens een doos met spullen voor mij op zijn zolder liggen? Die kan hij toch gewoon opsturen?”– Isolde Boers

Samen met Paul gaat Chiara op zoek naar de geheimen die het oude strandhuis lijkt te verbergen en beleven ze een onvergetelijk avontuur.

In Het geheim van het oude strandhuis van Isolde Boers belandt Chiara, samen met haar nieuwe vriend Paul, in een geheimzinnige speurtocht.

De verhaallijn van Chiara en het plot bieden dit leuke verhaal een solide basis. Hierdoor keek ik ook wat gemakkelijker voorbij het feit dat het begin, waarin naar de start van de ontdekkingsreis wordt toegewerkt, soms een beetje gehaast op mij overkwam.

Vanaf het moment dat de mysterieuze speurtocht echt begint, merk je dat het verhaal goed in elkaar zit en krijg je het gevoel dat je in een fris en modern sprookje bent beland. Een sprookje waarin je samen met Chiara en Paul door het oude strandhuis dwaalt om daar te ontdekken welke geheimen er worden prijsgegeven.

Ondanks dat het verhaal best een beetje spannend is, is het ook heel liefdevol. De manier waarop Chiara wordt ontvangen en de wijze waarop de personages met elkaar omgaan, voelen prettig en beschermend aan. Naast al de fijne personages is er ook nog een rol weggelegd voor een raadselachtige kat met de naam Pudding, wiens naam net zo bijzonder is als de kat zelf.

Het geheim van het oude strandhuis is een aansprekend jeugdboek, dat je vooral vanaf de start van de zoektocht weet mee te nemen in de toch wel magische ontdekkingsreis van Chiara. Dit fantasierijke verhaal krijgt 4 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
Het geheim van het oude strandhuisTitel: Het geheim van het oude strandhuis | Auteur: Isolde Boers | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: Jeugdboeken, Avontuur | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 242 pagina’s | ISBN13: 9789492585899 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 16-09-2021 | Prijs: €16,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.