Er zit een olifant in de boom


Er zit een olifant in de boomRecensie Er zit een olifant in de boom door Sandra Hutchison:
Leer verder te kijken dan je neus lang is.

Rob Meulemans maakte de illustraties voor dit fraaie prentenboek. Daarnaast is ook de deels op rijm geschreven tekst zijn werk. Rob Meulemans was lange tijd werkzaam als beeldredacteur en cartoonist. Inmiddels is hij met pensioen, maar hij besteedt nog veel van zijn vrije tijd aan tekenen en schrijven. Het prentenboek Er zit een olifant in de boom is zijn nieuwste werk.

In dit boek neemt het verhaal je mee naar een fantasierijk bos. Normaal gebeurt daar niet zo veel, maar nu is er toch wel iets vreemds aan de hand. Alle dieren vragen zich af wat olifant daar hoog in de top van een boom doet. Uil geeft de dieren een wijze raad: vraag het hem gewoon. Wanneer de dieren zijn raad opvolgen, komen ze er al snel achter wat Olifant daar doet en kunnen ze niet wachten om zich bij hem aan te sluiten.

Er zit een olifant in de boom is een mooi vormgegeven prentenboek met een vermakelijk verhaal dat de nieuwsgierigheid van jonge kinderen weet te prikkelen en hun leert goed om zich heen te kijken, omdat er meer is dan je in één oogopslag kunt zien.

buddy

★★★★
Er zit een olifant in de boomTitel: Er zit een olifant in de boom |  Auteur en illustrator: Rob Meulemans | Uitgeverij: Buddy Books | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789087820855 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 19-09-2021 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.