Ashan 2 – De strijd


Ashan2Recensie Ashan 2 – De strijd door Sheila Vermeulen:
Als je niets doet, verandert er ook niets.

Ashan heeft zijn leven als rijke erfgenaam vaarwel gezegd. Zijn bestaan als Belim Parsis was hem tegen gaan staan. Inmiddels heeft hij echter een goed ander leven op kunnen bouwen, met vrienden die hij als zijn familie beschouwt.

Ook zijn zus Salvia heeft voor een ander leven gekozen. Maar helemaal ontsnappen aan hun verleden is onmogelijk. Ashan’s erfenis is een gevaar voor de mensen die de macht hebben gegrepen na zijn vertrek en een ophanden zijnde strijd is onontkoombaar.

“Vannacht bereikte mij het bericht dat Aled een paar schaduwen op pad heeft gestuurd, en ik ben bang dat ze op weg zijn naar jou. Vlucht zodra je dit leest en waarschuw je contacten. Morgenmiddag thee op de bekende plek.” – Dirk Warnaar

Welke keuzes zullen de broer en zus maken op het moment dat het er echt toe doet?

De strijd van Dirk Warnaar is het afsluitende deel van het boeiende fantasy tweeluik Ashan en het vervolg op Overleven.

Net als het eerste deel van dit tweeluik is De strijd gevuld met strijdbare karakters die inmiddels ook durven te vechten voor waar ze in geloven. De belangrijkste personages uit het kamp van Ashan, inclusief hijzelf, maken een mooie persoonlijke groei door, die Dirk Warnaar op subtiele wijze heeft laten ontwikkelen.

De strijd heeft meer actie in zich dan zijn voorganger, maar gelukkig heeft Dirk Warnaar ook vastgehouden aan de spanning van de strategie en de opbouw. De gedetailleerde beschrijving van de processen en de weg die wordt ingeslagen, dragen een verwachting in zich die zorgt dat je aandachtig blijft lezen.

Net als zijn personages heeft de auteur in zijn boeken allerlei zaadjes geplant, die gaandeweg het verhaal tot bloei komen en waar hij op het moment dat het nodig is de vruchten van kan plukken. Hierdoor kunnen de personages in De strijd vooruitgang boeken met hun plannen en kunnen ze toewerken naar hun einddoel.

De strijd is het spannende slot van een tweeluik waarin Ashan en zijn vrienden zich niet willen schikken in een leven dat zij onrechtvaardig vinden en die op hun eigen wijze het verschil proberen te maken.

celtica

★★★★
Ashan2Titel: De strijd | Serie: Ashan – deel 2 | Leesfragment | Auteur: Dirk Warnaar | Uitgeverij: Celtica Publishing | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 460 pagina’s | ISBN13: 9789493158283 | Verkrijgbaar sinds:08-07-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie:  03-10-2021 | Prijs: €18,95 en e-book €8,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.