Dwaalspoor


Dwaalspoor awRecensie Dwaalspoor door Sheila Vermeulen:
Was het een ongeluk of was het moord?

De vakantie van Silvia verandert in een nachtmerrie als haar man, de succesvolle zakenman Vincent Mulder, bij een fietsongeluk om het leven komt. En als ze denkt dat het niet erger kan, wordt er niet veel later op de plek van het ongeval ook nog een dode vrouw gevonden.

Hierdoor start de politie alsnog een moordonderzoek met Silvia als de hoofdverdachte. Er wordt beweerd dat zij baat heeft bij de dood van haar man en volgens de politie is er een getuige van de moord. Silvia beseft dat ze hulp nodig heeft om haar onschuld te bewijzen en schakelt Lauren Martens in.

“De autorit verloopt in stilte, en als het politiebureau in zicht komt nemen Silvia’s zenuwen toe. Je hebt niets te verbergen en ze kunnen je niets maken, herhaalt ze in haar hoofd.” Suzanne Vermeer

Om de verdenkingen te ontkrachten, moeten Silvia en Lauren samen de waarheid boven tafel zien te krijgen.

Dwaalspoor van Suzanne Vermeer is, na Zomeravond, de tweede thriller met het personage Lauren Martens.

Alhoewel Lauren zeker een rol speelt in dit boek, is het wel echt het verhaal van Silvia geworden. Zij is het personage dat je door het verhaal heen loodst en je stapje voor stapje naar de ontknoping brengt, terwijl ze onderweg steeds een beetje meer ontdekt.

Silvia is een fijn personage om te volgen. Niet overdreven stoer, maar wel vastberaden. Als lezer wil je haar graag geloven, omdat haar acties sympathie oproepen. Lauren is weer net zo doortastend als in Zomeravond, waardoor ze je direct een vertrouwd gevoel geeft. Overigens is Dwaalspoor ook gewoon los van die voorganger te lezen.

Ondanks dat je echt een thriller aan het lezen bent, is het geen zenuwslopend verhaal. Het boek is spannend, laat je meedenken over de ware toedracht, maar behoudt, bijzonder genoeg, toch een sfeer die ontspannen aanvoelt. Iets wat volgens mij is ontstaan door een combinatie van omgeving, personages en vertelwijze.

Dwaalspoor van Suzanne Vermeer is een boeiend verhaal dat prettig leest en niet al te ingewikkeld is, waardoor het een heerlijk boek is om even lekker in weg te duiken. Dwaalspoor krijgt 4 sterren van mij.

awbruna

★★★★
Dwaalspoor awTitel: Dwaalspoor | Serie: Lauren Martens – deel 2 | Leesfragment | Auteur: Suzanne Vermeer | Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers | Categorie: thrillers , Nederlandstalige thrillers | Verkrijgbaar als: paperback, luisterboek en e-book | 192 pagina’s | ISBN13: 9789400514126 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 04-10-2021 | Prijs: €10,99, luisterboek €9,49 en e-book €6,49 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.