De Internauten 1 – Oorsprong


De Internauten 1 - OorsprongRecensie Oorsprong door Chantal Hutchison:
Oorsprong is het eerste deel in de Internauten-serie geschreven door de auteurs Aron Wade en Ria Maas, ook wel bekend als R. Wade.

In dit deel worden de zeven, voor elkaar, onbekenden op een dag bij elkaar gezet door de mysterieuze Mister G. Ze krijgen de opdracht om een gevaarlijke vijand te stoppen en zo Helena te redden. De neven Sky en Wolf worden gekoppeld aan Phoebe, Harper, Aurora, Florence en Charlie. Wat ze niet weten, is dat de zoektocht voor vele moeilijkheden zal zorgen.

Hun zoektocht is namelijk niet zomaar iets. Ze worden door Mister G. als internauten (digital natives) klaargestoomd op het internet op zoek te gaan naar de vermiste Helena.

Wat allemaal redelijk onschuldig lijkt, verandert voor de jongeren al snel in een gevaarlijke samenloop van gebeurtenissen, waarin ze het ene na het andere obstakel tegenkomen. Zullen ze, nu de mensheid gevaar loopt, voordat het te laat is Helena kunnen vinden?

Oorsprong is een ijzersterk begin van een nieuwe serie. Vanaf het begin bevat het verhaal de juiste combinatie tussen spanning en mysterie. Zo was ik al direct bij het lezen van de eerste pagina geboeid, benieuwd hoe dit verhaal zou gaan lopen.

De personages worden gelijk in het diepe gegooid zonder te weten wat hun te wachten staat. Als lezer val je net als de personages van de ene verbazing in de andere. Je kunt niet alles als de waarheid beschouwen, zeker niet op het internet. Maar wat is dan wel echt en wat is nep?

Het verhaal is dan wel door twee auteurs geschreven, maar dat merk je helemaal niet aan het verhaal. Het is een geheel dat goed in elkaar overloopt, een goede samenwerking tussen de twee auteurs. Ze weten de personages zo neer te zetten dat het realistische personen zijn geworden, waar diepgang in zit en die je, door alle omstandigheden, goed leert kennen.

Dit eerste deel is een mooi begin en belooft veel voor het volgende deel van de Internauten. Een deel waar ik na het lezen van Oorsprong zeker benieuwd naar ben.
Oorsprong krijgt van mij vier en halve sterren.

Hamleybooks logo

★★★★
De Internauten 1 - OorsprongTitel: Oorsprong | Leesfragment | Auteur: R. Wade | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als: hardcover | 300 pagina’s | ISBN13: 9789464208030 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 05-10-2021 | Prijs: €18,99 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.