Spoiler Alert


Spoiler AlertRecensie Spoiler Alert door Sheila Vermeulen:
Waar eindigt de rol en begint de werkelijkheid? 

April is gek op het schrijven van fan-fiction en cosplay, maar heeft dat altijd geheim gehouden. Wanneer ze van baan verandert, besluit April haar hobby’s niet langer te verbergen en post ze een foto van zichzelf verkleed als een personage uit haar favoriete tv-serie.  

Zoals ze al had verwacht, volgen er niet alleen maar positieve reacties op haar volle vormen. Het raakt haar, maar voordat ze zich er echt rot over kan gaan voelen ontvangt ze een uitnodiging van een van de hoofdrolspelers uit die serie. Hij wil een date met haar.

“Nu waren er nog maar twee mogelijkheden: ofwel iemand had hem een kalender gegeven met een intellectuele uitdrukking voor elke dag, of ze moest onder ogen zien dat hij toch niet zo dom was. Lang niet zo dom als hij zich voordeed, tenminste.” Olivia Dade

April gaat in op de uitnodiging, maar de date met Marcus verloopt niet zoals ze had gedacht. Zouden April en Marcus voor elkaar kunnen vallen als de maskers afgaan?

Spoiler alert van Olivia Dade is een pikant feelgood verhaal over fanfiction, verliefdheid, eigenliefde en acceptatie.

Zelf ben ik niet zo thuis in fanfiction, maar ik kan me wel voorstellen dat het leuk is om daarmee bezig te zijn. Het boek wisselt de stukjes geschreven fictie, scènes en chatberichtjes af met het verhaal van April en Marcus vanuit beider perspectief. Voor mij persoonlijk werd het daardoor wel wat rommelig en onrustig en vond ik het wat lastiger om in de emotie van het mooie verhaal te blijven.

Het verhaal buiten de fanfiction om bevat al zoveel boeiende en herkenbare thema’s dat de auteur alleen met dat deel eigenlijk al voldoende indruk zou hebben gemaakt. Olivia Dade heeft namelijk interessante en veelomvattende hoofdpersonen gecreëerd die alles in zich hebben om veel lezers te kunnen raken, niet omdat ze perfect zijn, maar omdat ze menselijk en feilbaar zijn.

Naast het luchtige van de fanfiction en de opbloeiende verliefdheid besteedt Olivia Dade dus ook aandacht aan belangrijke onderwerpen, zoals fat-shaming, het gemak waarmee negatieve reacties online worden gegooid zonder dat over de gevolgen wordt nagedacht en het gebrek aan respect voor de privacy van bekendheden. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat de personages zich genoodzaakt voelen om een masker op te zetten en soms vergeten dat ze eerlijk en zichzelf kunnen zijn als het wel veilig is.

Spoiler alert van Olivia Dade was voor mij een verhaal met twee gezichten. Het raakte mij in de hoofdstukken over de personages zelf. Als ze hun ware ik lieten zien en ze imperfect durfden te zijn en juist dan van zichzelf en de ander konden houden. Dit lieve en soms ook behoorlijk expliciete liefdesverhaal krijgt 3.5 sterren van mij.

Zomer en Keuning logo

★★★
Spoiler AlertTitel: Spoiler Alert | Auteur: Olivia Dade | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: Feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789020541342 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-10-2021 | Prijs: €16 en e-book €9,99 | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.