Liefde zonder toekomst


liefde zonder toekomstRecensie Liefde zonder toekomst door Sheila Vermeulen:
Wil het hart iets wat het niet kan krijgen?

Anne raakt in de war van zijn aantrekkelijke buurman. Als het gaat om zijn positie als neurochirurg in opleiding weet hij precies wat hij daarmee wil bereiken, maar hij heeft geen idee hoe hij om moet gaan met zijn gevoelens voor River.

Na zijn moeizame scheiding houdt River zijn leven het liefst zo eenvoudig mogelijk. Wel vriendschap, maar geen relatie. Zelfs niet met die ene buurman die zijn hart sneller laat kloppen. Iets willen betekent tenslotte niet dat het ook kan.

“Ik heb na donderdag niets meer van hem gehoord. Precies zoals ik dat ook vroeg. En het maakt me diepongelukkig. Net alsof ik van binnenuit word verteerd door een vreselijk gevoel dat ik niet kan plaatsen. Is dit het omgekeerde van verliefd zijn?” Anne May

Ondanks de duidelijke chemie tussen River en Anne lijkt de kloof van het verleden onoverbrugbaar en een gezamenlijke toekomst onmogelijk.

Liefde zonder toekomst van Anne May is het derde, ook afzonderlijk leesbare, boek uit de Zorgen voor de liefde serie.

Deze prachtige serie kan in mijn ogen gerust ‘taboedoorbrekend’ worden genoemd. Anne May schrijft in elk deel over onderwerpen die óf nooit zouden mogen gebeuren óf die gewoonweg nooit in de taboesfeer terecht hadden moeten komen. En in het derde deel, Liefde zonder toekomst, is dat niet anders.

In Liefde zonder toekomst vertelt de auteur het aangrijpende verhaal van Anne en River. Naar mijn idee gaat de jas van deze serie Anne May alsmaar beter passen, aangezien ze steeds dieper in het gevoel van de personages lijkt te kruipen. Hierdoor kun je niet anders dan je laten meevoeren in de emoties en gecompliceerde liefde van deze twee geweldige mannen.

Zonder al te veel weg te willen geven kan ik zeggen dat de personages allebei op een compleet andere manier een hele rugzak met zich meedragen. Vooral het verhaal van River is vreselijk hartverscheurend. Toch werd ik net zo hard gegrepen door de sociaal onhandige Anne, die dingen heel intens kan voelen en, misschien wel daardoor, vaak niet zo goed weet wat hij met de buitenwereld aan moet.

Liefde zonder toekomst van Anne May is het soort verhaal dat bij veel lezers nog lang na zal sudderen, maar dat, ondanks de heftige onderwerpen, zeker geen somber boek is. Net als in de rest van de Zorgen voor de liefde serie gaat het in Liefde zonder toekomst over zorgen in de breedste zin van het woord. Van zorg verlenen tot zorg ontvangen en van het hebben van zorgen tot het voor elkaar zorgen. Dit bijzonder mooie derde deel verdient wat mij betreft de volle vijf sterren.

dvp logo

★★★★★
liefde zonder toekomstTitel: Liefde zonder toekomst | Serie: Zorgen voor de liefde – deel 3 | Auteur: Anne May | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 367 pagina’s | ISBN13: 9789403635736 | Verkrijgbaar vanaf: 15-10-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 11-10-2021 | Prijs: €18,95 en e-book €4,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.