Rovershart


RovershartRecensie Rovershart door Sheila Vermeulen:
Getekend door het leven en verlangend naar liefde.

Ze had Jurre haar hart gegeven, maar hij heeft het gebroken door tegen haar te liegen. En net nu al haar vertrouwen weg is, moet ze binnenkort ook weer aan het werk op de plek die haar alleen nog maar nachtmerries bezorgt.

Jurre wilde helemaal niet liegen, maar toen hij eenmaal voor Artemis was gevallen, durfde hij haar de waarheid niet meer te vertellen. Uit angst om haar te verliezen hield hij zijn mond, maar raakte haar juist daardoor alsnog kwijt.

“Hij had me die vreselijke dag, onze laatste dag samen, nog zeker vijftig keer gebeld, maar ik had mijn telefoon op stil gezet. Ik kreeg ook allemaal WhatsApp-berichten met de vraag of ik hem alsjeblieft de kans wilde geven om het uit te leggen.” Emma Anna

Kan een liefde die beschadigd is door leugens nog worden hersteld? Kunnen ze elkaar geloven als niet de hele waarheid wordt verteld?

Rovershart van Emma Anna is het bewogen tweede deel van de Hartendief-serie. Deze erotische new adult serie zal de liefhebber van dit genre zeker niet onberoerd laten.

In Hartendief liet Emma Anna tussen de regels door al subtiel doorschemeren dat er onder de oppervlakte van de personages heel wat schuil ging. In Rovershart schraapt ze aan hun pantsers en legt ze langzaam bloot wat eerst nog verborgen was. Waar deel één vooral luchtig en zomers was, ga je in dit tweede deel echt de diepte in. Maar het lieve, stoere, soms onhandige en grappige dat de personages ook met zich meedragen, is niet verdwenen. Drama, spanning, erotiek en toch ook een beetje feelgood gaan hand in hand, wat zorgt voor een heel fijn evenwicht tussen licht en donker.

Rovershart is niet alleen gevuld met een aangrijpend verhaal, het zit ook vol met interessante en gelaagde karakters. Naast Jurre en Artemis zijn er nog andere personages die meer dan de moeite waard zijn. Of het nu gaat om de broer van Artemis, die de zus die hij min of meer heeft opgevoed, moet leren loslaten of om de kleine Effy, je wilt ze allemaal beter leren kennen. Maar Emma Anna heeft vooral Jurre en Artemis een hart en een ziel weten te geven.

Als je eenmaal begint aan het verhaal van Artemis en Jurre, wil je nergens anders meer zijn dan in het boek. Alles wat ze hebben meegemaakt en nog meemaken, is door Emma Anna zo mooi omschreven dat het bijna tastbaar wordt. Je kunt haast de scheuren in hun beschadigde harten voelen en je realiseert je hoe breekbaar ze daardoor zijn. Je hoopt dat ze door de pijn heen durven te gaan, want als het goed is tussen Artemis en Jurre, dan is het geweldig. Op die momenten zijn de barstjes slechts de stille getuigen van hun zwaar bevochten leven.

Met Rovershart neemt Emma Anna je opnieuw mee in het roerige leven van Artemis en Jurre. Een leven waarin zoveel gebeurt dat het je nieuwsgierig houdt en je na het sluiten van het boek al volop laat verlangen naar wat er in Hartsvlucht nog komen gaat. Dit prachtige vervolg op Hartendief krijgt 5 sterren van mij.

★★★★★
RovershartTitel: Rovershart | Serie: Hartendief – deel 2 | Auteur: Emma Anna | Uitgeverij: Emma Books | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 330 pagina’s | ISBN13: 9789464069860 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 16-10-2021 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.