Als jij een keertje komt logeren


Als jij een keertje komt logerenRecensie Als jij een keertje komt logeren door Sandra Hutchison:
Verwennerij tijdens een logeerpartij

Emmy is van plan om bij haar opa en oma te gaan logeren, maar voordat ze die stap neemt, belt ze hen eerst even op. Ze vraagt hun wat ze zoal samen gaan doen, als ze zou komen. Opa en oma weten daar wel raad mee en noemen de leukste dingen op. Dan hoeft Emmy er niet lang meer over na te denken, ze gaat naar haar opa en oma.

De uit Nederland afkomstige auteur Monique Berndes (1978) verhuisde in 2005 met haar gezin naar een klein dorpje in België. Ze schrijft graag verhalen, voor haar werkt dat ontspannend en ze hoopt dit dan ook nog een lange tijd te kunnen doen. Ze heeft al veel jeugdboeken op haar naam staan, waaronder Luna tovert een draak en Knor de waakbig.

De grappige illustraties in dit boek zijn het knappe werk van illustrator Aron Dijkstra (1992). Van kleins af aan doet hij niets liever dan tekenen. Al zijn illustraties zijn handwerk, er komt geen computer bij kijken. Eerder verscheen al een ander prentenboek met zijn illustraties: De verjaardag van de luiaard.

Als jij een keertje komt logeren is een fijn boek om uit voor te lezen. De illustraties verbeelden op een fantasievolle wijze de beloftes van opa en oma en maken het verhaal echt af. Ideaal prentenboek om in huis te halen als voorbereiding op een (eerste) logeerpartijtje en wie weet helpt het voorlezen ervan ook een beetje bij kinderen met heimwee.

De Vier Windstreken

★★★★★
Als jij een keertje komt logerenTitel: Als jij een keertje komt logeren | Auteur: Monique Berndes | Illustrator: Aron Dijkstra | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Categorie: prentenboeken | Leeftijd: vanaf 4 jaar | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789051168532 | Verkrijgbaar sinds: mei 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 25-10-2021 | Prijs: €14,95 | Bestellen

weelzforkids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.