De laatste halte


De laatste halteRecensie De laatste halte door Sheila Vermeulen
De laatste halte of een eerste kans?

August houdt alles en iedereen op afstand. Ze blijft nergens lang en haar hele bezit past in vijf dozen. Echte vrienden heeft ze niet en ze heeft ook nog nooit een serieuze relatie gehad.

August’s leven verandert als ze naar New York verhuist en ze op een dag Jane in de metro ontmoet. Helaas is dat ook de enige plek waar August haar kan zien, omdat Jane al jaren vastzit in dezelfde metro.

“Als Metromeisje meelacht, klinkt dat als een openbaring. Bij de volgende halte gaan de deuren open en dicht, en ze blijven lachen. Misschien… Misschien is hier wel iets aan het opbloeien. Dat durft August nog niet helemaal uit te sluiten.” Casey McQuiston

August is misschien wel de enige die Jane kan helpen, maar dan zal ze eerst moeten geloven dat alles mogelijk is.

De laatste halte van Casey McQuiston is een bijzondere roman over het toelaten van liefde en vriendschap, zelfs als dat je ooit pijn kan doen.

Casey McQuiston heeft een heerlijk pluimage aan personages bijeengebracht in een verhaal waarin liefde, magie en diversiteit een grote rol spelen. De auteur laat haar karakters stralen door ze gewoon te laten zijn wie ze zijn.

De plek waar August, kort na haar aankomst in New York, terechtkomt, omarmt haar net zo sterk als de mensen die daar wonen. In die warme omgeving maakt Casey McQuiston het veilig voor August om te groeien en wordt de weg vrijgemaakt voor het verhaal van Jane en August.

Het uitgangspunt van het verhaal, waarin een persoon de metro niet kan verlaten, is zeker origineel en magisch te noemen. De uitgebreide omschrijving van het uitzoekwerk dat August voor, over en met Jane doet, was voor mij soms wel net iets te veel theorie en wat te weinig actie. Maar dat wordt in zijn geheel gecompenseerd door de heerlijke karakters in dit boek. Het verhaal wordt echt gedragen door deze personages, die grappig, lief, eerlijk en vooral ook heel erg boeiend zijn.

In De laatste halte worden verklaarbaar en onverklaarbaar aan elkaar gekoppeld en worden diversiteit en vriendschap op een hartverwarmende manier omarmd. Deze fijne, onalledaagse roman krijgt 4 sterren van mij.


Zomer en Keuning logo

★★★★
De laatste halteTitel: De laatste halte | Auteur: Casey McQuiston | Uitgeverij: Zomer & Keuning  | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 400 pagina’s | ISBN13: 9789020542585 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 25-10-2021 | Prijs: €20 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.