Bodyhack


BodyhackRecensie Bodyhack door Sandra Hutchison:
Op het randje tussen leven en dood

Auteur Tanja de Jonge (1968) brengt met Bodyhack alweer haar vijfde jeugdboek uit. Dit boek is het los te lezen vervolg op Cyberboy. Het nadeel is wel dat wanneer je Cyberboy niet hebt gelezen, de personages onbekenden zijn voor je.
De personages krijgen in Bodyhack geen introductie en dat is best een gemis. Het verhaal zelf is op zich prima te volgen, maar omdat de personages niet vertrouwd zijn, mis je toch enige diepgang. Het is dan ook aan te raden om te starten met Cyberboy, voordat je dit nieuwe boek gaat lezen.

Het is in elk geval een nagelbijtend spannende jeugdthriller (13-18 jaar) geworden, waarin vriendschap centraal staat. De personages uit Cyberboy komen in dit nieuwe verhaal weer terug. Kevins vriend Bjorn (half robot/half mens) wordt vermist. Kevin gaat samen met zijn vrienden Anne en Joris naar hem op zoek. Ze zijn echter niet de enigen die Björn willen vinden. De mensen achter ICDP willen van Björn een soldaat maken. Een ware zoektocht begint….

Tanja de Jonge heeft een aangename schrijfstijl. Het verhaal wordt als het ware door het personage Kevin verteld aan de lezer. Wat hij beleeft, beleeft de lezer direct met hem mee. Tanja weet de spanning goed op te bouwen, waardoor je eigenlijk zo snel mogelijk door wilt lezen. Je wilt gewoon weten, of het verhaal goed afloopt. Hoewel ik graag meer vanuit de belevingswereld van Bjorn had willen lezen, is Bodyhack zeker een aanrader. Een avontuurlijk verhaal over (on)sterfelijkheid, robots, normen en waarden en technologie. Een geslaagd jeugdboek waarmee zowel jongens als meisjes zich prima zullen vermaken en dat je aan het denken zet.

Kinderboeken logo
★★★★
BodyhackTitel: Bodyhack | Leesfragment | Auteur: Tanja de Jonge | Uitgeverij: Leopold | Categorie: Jeugdboeken, zelflezen | Leeftijd: 13-18 jaar | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 216 pagina’s | ISBN13: 9789025882136 | Verkrijgbaar sinds: 26-09-2021 | Recensent: Sandra Hutchison  | Datum recensie: 06-11-2021 | Prijs: €14.99, e-book €9.99 | Bestellen

Dwarz banner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.