Als doden slapen


als doden slapenRecensie Als doden slapen door Chantal Hutchison:

Na de eerste twee delen uit de dodenreeks: Als doden dromen en Als doden spreken zijn we aangekomen bij het derde en laatste deel uit de trilogie. Als doden slapen is dan wel het laatste deel uit de reeks, maar het is wel een waardige afsluiter. 

April Charles wordt snel na haar vorige avontuur alweer om hulp gevraagd. Dit keer is het niemand minder dan Hecate die haar nodig heeft. Ondanks dat ze eigenlijk liever een gewoon leventje wil leiden samen met haar geliefden Zev en Ilse, kan ze geen nee zeggen tegen een hogere elf. Ze heeft namelijk het nieuws dat Terr nog steeds niet veilig is. De groep die van Terr een pretpark wilde bouwen, is nog niet compleet verslagen. Een van de volwassenen uit de groep schijnt nog kwadere plannen te hebben voor haar geliefde wereld.

Dit keer gaat April niet alleen terug naar Terr. Ze neemt Zev en Ilse mee nadat ze hun na al die tijd heeft verteld dat ze geen mens is, maar deels Sirene en Ripper. Zullen de twee haar begrijpen en is Terr nog te redden, zonder dat hun relatie eraan gaat?

Ook dit deel zit weer boordevol sarcastische opmerkingen zoals we van de auteur gewend zijn. Meerdere keren heb ik oprecht met een glimlach op mijn gezicht het boek gelezen. Haar schrijfstijl is fijn en beeldend, waardoor je zo door het boek heen vliegt en alles als het ware voor je ziet.

Mel Hartman heeft de personages realistisch gemaakt, zodat ze tijdens het lezen van deze trilogie echt tot leven komen. De verschillende personages zijn goed uitgedacht en hebben zo allemaal hun eigen kenmerken. In Als doden slapen komen haar geliefden vooral aan bod. Hierdoor leer je hen ook eindelijk beter kennen.

Na de vorige delen had ik niet verwacht dat de auteur nog een onverwachte wending had kunnen geven aan het laatste deel. Zou het niet te langdradig worden? Het antwoord daarop is nee. Het derde deel is pakkend, geloofwaardig en magisch. Een betere afsluiting van deze reeks had er niet kunnen zijn. Al zou ik het totaal niet erg vinden als er stiekem toch nog een boek of meerdere over deze wereld zouden verschijnen.

Ik geef Als doden slapen vier sterren.

Hamleybooks logo

★★★★
als doden slapenTitel: Als doden slapen | Serie: Dodenreeks – deel 3 | Auteur: Mel Hartman | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 368 pagina’s | ISBN13: 9789464208566 | Verkrijgbaar sinds: november 2021| Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 22-12-2021 | Prijs: €18.99, e-book €8.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.