Storytel review & nu 30 dagen gratis


Storytel logo2Uitgelicht: Storytel
★★★★
Luisteren en lezen via een handige app 

Persoonlijk ben ik een groot voorstander van fysieke boeken. Er gaat niets boven een tastbaar boek. E-books lees ik sporadisch, maar sinds een paar jaar ben ik wel een grote fan van luisterboeken. Ik ben vaak midden in de nacht wakker en in plaats van te gaan liggen piekeren pak ik mijn mobiel (en koptelefoon) om Storytel aan te zetten. Ik verdwijn dan even naar een andere wereld wat mij afleidt van mijn zorgen. Spanningen verminderen snel en ik ontspan volledig. Om die reden heb ik dan ook al een lange tijd een abonnement op Storytel. Naast deze nachtelijke luisteruren gebruik ik de app ook voor onderweg (tijdens mijn ritten in het openbaar vervoer). Maar echt genieten van Storytel is het tijdens een zonvakantie, op de bank bij de openhaard of bij mooi weer in de tuin. Achterover leunen, ogen dicht, comfortabele warmte en heerlijk wegdromen bij een mooi verhaal. Wat wil je nog meer?

Bij Storytel hebben ze een zeer ruim aanbod aan luisterboeken en e-books in één app. Gloednieuwe uitgaves maar ook nostalgische klassiekers. Zelf luister ik graag spannende thrillers, feelgoodromans, historische romans en zo af en toe ook stiekem een vermakelijk jeugdboek. Extra bijzonder vind ik de boeken die voorgelezen worden door de betreffende auteur van het boek. Zo las ik onder andere Toen ik je zag: mijn leven met Antonie, geschreven en voorgelezen door Isa Hoes. Ontroerend en een dikke aanrader. Zo nu en dan luister ik dus een wat ouder boek, maar mijn voorkeur als boekrecensent gaat toch vooral uit naar de allernieuwste boeken.

Hieronder een aantal boeken die ik luisterde via Storytel en je aan zou willen raden:

De weg naar huisDe weg naar huis

Het is zaterdag, net na 22.00 uur. Jules Tannberg is vrijwilliger bij een telefoondienst voor vrouwen die ’s avonds bang worden op weg naar huis en die een telefoongezel willen wiens kalmerende stem hen veilig naar huis kan leiden. Er is tijdens de telefoontjes nog nooit een levensbedreigende situatie geweest. Tot vandaag, wanneer Jules met Klara belt.
De jonge vrouw is doodsbang. Ze gelooft dat ze wordt gevolgd door een man die haar eerder heeft aangevallen en die in bloed een datum op haar slaapkamermuur heeft geschilderd: de dag van Klara’s dood! En die dag breekt aan in minder dan twee uur…

Het moezelmeisjeHet Moezelmeisje
Emma wil haar geluk beproeven in het Duitse stadje Cochem. Ze heeft bedacht dat ze op de wijnboerderij van haar familie een prachtige alcoholvrije wijn kan gaan maken. Direct na aankomst wordt ze echter met twee misdrijven geconfronteerd. Houden deze twee zaken verband met elkaar? Of misschien zelfs met haar komst?


De berries1De Berries
Hoe overleef je als hockeygek in een voetbalfamilie?
De tienjarige Lon weet daar alles van, want haar vader is de beroemde voetbalprof Jhon Berrie. En bij de Berries thuis draait het maar om één ding: voetbal. Maar Lon? Die hockeyt liever, bij haar nieuwe club Shoot Out. En daar gebeurt van alles…

Want hoe maak je nieuwe vrienden? Wat doen die vreemde mannen op de club? Hebben die iets te maken met de reeks inbraken? En in welk spannend avontuur belandt Lon tijdens de D-nacht op de hockeyclub?

Dit is het eerste deel van De Berries. Een nieuwe serie vol hockey, voetbal, vriendschap, familie, spanning en humor.

Paniek platPaniek
Wat er ook gebeurt, paniek is geen optie.
Willem: De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken?

Jake: Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert.

Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet. Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek.

Welkom bij Hotel Flanagans platWelkom bij Hotel Flanagans
In Welkom bij Hotel Flanagans van Åsa Hellberg moet hoteleigenaresse Linda Lansing vechten voor het levenswerk van haar vader. Maar is het hotel het allemaal wel waard?

In dit eerste deel van de trilogie van Åsa Hellberg, werpen kristallen kroonluchters een zachte gloed over fluwelen sofa’s terwijl de Londense high society elkaar ontmoet in de luxe salon. Voor de lezers van Lucinda Riley en Tracy Rees.

Het is een ramp om geen uitnodiging te krijgen voor de uitbundige feesten van Linda Lansing, de baas van Hotel Flanagans. Maar Linda voelt zich niet altijd thuis in deze wereld. In haar hart is ze nog steeds een eenvoudig meisje uit een klein dorp, en als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse heeft ze het niet makkelijk. Er zijn inmiddels jaren verstreken sinds ze het hotel van haar vader erfde, maar Linda is nog steeds verwikkeld in een bittere machtsstrijd met haar arrogante neven, die zichzelf als veel geschiktere eigenaren van Flanagans zien. Ze is klaar om te vechten voor het levenswerk van haar vader, maar vraagt zich heimelijk af hoeveel ze bereid is op te geven. Is dit het allemaal wel waard?

storytel fotoEen abonnement op Storytel heb je al voor €12,99. Voor dat bedrag heb je duizenden boeken tot je beschikking en er komen zeer regelmatig nieuwe titels bij. Ga je het abonnement delen met anderen, dan is een iets duurder abonnement aan te raden. Op die manier kun je allemaal je eigen boekenlijst bijhouden en behoud je jouw privacy.

Namens Storytel mag ik je een gratis proefabonnement* aanbieden van 30 dagen. Belangstelling? Klik hier. 

*Let op: zodra de actieperiode voorbij is, wordt je proefabonnement automatisch omgezet naar een regulier abonnement, overeenkomstig met de gebruikersvoorwaarden en prijzen zoals aangegeven op de website van Storytel. Je kunt je abonnement op elk gewenst moment stopzetten. Dit aanbod geldt alleen voor nieuwe abonnees. Storytel zal je informatie en aanbiedingen sturen via e-mail.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.