Zusje


ZusjeRecensie Zusje door Sheila Vermeulen:
Ook bij haar broer kan ze soms maar beter zwijgen.

Daan is erg op zichzelf. Ze zegt meestal niet zo veel en ze voelt zich vaak oncomfortabel in het gezelschap van andere mensen. Alleen in de boksring krijgt ze waar ze naar verlangt.

Daan is gaan boksen omdat haar broer Tom ook zo is begonnen. Tom doet nu aan Mixed Martial Arts (MMA) en hij is haar grote held. Dat wil echter niet zeggen dat ze hem ook alles kan vertellen.

“Hij staat in de woonkamer, kijkt me aan, maar zegt niets. Ik wil stoer doorlopen, hem negeren, laten zien wie hier de baas is, maar mijn hart denkt daar anders over. Ik word opeens overmand door verdriet.”-Sue Assila

Tom mag nooit weten wat er echt in haar omgaat. Sommige dingen kunnen beter geheim blijven, zelfs, of misschien juist, voor haar broer.

Zusje is het pakkende debuut van Sue Assila, die gelijk indruk maakt met deze mooi gelaagde novelle.

Het verhaal dat zich achter de e-bookcover van Zusje bevindt, is realistisch en rauw geschreven. De novelle pakt je en na de laatste bladzijde heb je het gevoel dat je een veel dikker boek hebt gelezen. Het tempo is precies goed en de inhoud en de personages zijn fijn uitgewerkt.

Het personage van Daan veroverde mijn hart niet al vanaf de eerste bladzijde, maar er werd wel direct duidelijk dat er heel wat schuilgaat achter haar houding. Hierdoor blijf je openstaan voor wat er komen gaat en als het verhaal van Daan zich verder ontvouwt, ga je haar beter begrijpen en wil je haar maar wat graag in je armen sluiten.

Zusje gaat over tegenslag, maar ook over doorzetten, over het vinden en benutten van kansen en over het beschermen van de mensen die je liefhebt. De bijzondere band tussen Daan en haar broer Tom is de rode draad waaraan zowel de ups als de downs uit hun leven zijn opgehangen.

Zusje is een aangrijpende novelle met veel meer inhoud dan je in eerste instantie misschien zou vermoeden. Het verhaal van Sue Assila heeft mij geraakt en krijgt 4 sterren van mij.


Books en Butterflies

★★★★
ZusjeTitel: Zusje | Auteur: Sue Assila | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: romans, novelle | Verkrijgbaar als e-book| 103 pagina’s | ISBN13: 9789464208870 | Verkrijgbaar sinds: januari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-01-2022 | Prijs e-book: €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.