Bagels en een bakkie troost


Bagels en een bakkie troostRecensie Bagels en een bakkie troost door Sheila Vermeulen:
Soms wil je geen koffie maar een tequilamaatje.

Als je het Marit vraagt, zal ze zeggen dat ze zeer tevreden is met haar leven als vrijgezel. Ze kan prima voor zichzelf zorgen, dat heeft ze zeker na het overlijden van haar ouders wel bewezen.

Daarnaast heeft ze het al druk genoeg met de Bagels & Beans vestiging die van haar ouders was en met de zorg voor haar broertje. Dat er iets binnenin haar knaagt, houdt ze zorgvuldig verborgen.

“Met een klap trek ik het portier achter me dicht en ondanks mijn trillende vingers lukt het me de sleutel in het contact te steken en de motor te starten. Alsof ik door de duivel op de hielen word gezeten, scheur ik de straat uit. Dit meen je niet. Dit. Ga. Je. Niet. Menen!” – Jacodine van de Velde

Zal Marit de kans op liefdesgeluk saboteren, als de man, met wie ze dacht slimme date-afspraken te hebben gemaakt, door haar muren heen dreigt te breken?

Bagels en een bakkie troost van Jacodine van de Velde is een gevoelig feelgood verhaal dat je opnieuw meeneemt naar de Bagels & Beans vestiging van Marit.

Lezers die Zwarte koffie, macchiato en takkenthee hebben gelezen, zullen de naam van Marit zeker al hebben herkend. En alhoewel het fijn is om personages uit dat boek ook in Bagels en een bakkie troost tegen te komen, is er geen enkele belemmering om het boek los te lezen. Voor dit verhaal over Marit is geen voorkennis nodig.

Zelf hoopte ik al dat het verhaal van Marit verteld zou worden en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat het nog leuker is dan ik me had voorgesteld. De inhoud van het verhaal boeit en bevat, naast humor en liefde, ook een aantal mooie en ontroerende verhaallijnen. Er is ruimte voor verdriet, zonder dat het feelgood gevoel wordt afgezwakt.

Jacodine van de Velde maakt haar personages interessant door ze niet eendimensionaal te houden, maar ze een mooie ontwikkeling door te laten maken. Alles wat ze meemaken en hebben meegemaakt, geeft ze een diepgang die je in eerste instantie niet altijd zou vermoeden. Dit maakt dat je de personages graag beter wilt leren kennen.

Bagels en een bakkie troost is een verhaal waarin kwetsbare onderwerpen een plek krijgen, maar dat toch een echte feelgood sfeer blijft uitademen. Dit heerlijke boek van Jacodine van de Velde geef ik 4.5 sterren.

dvp logo

★★★★
Bagels en een bakkie troots bolTitel: Bagels en een bakkie troost | Auteur: Jacodine van de Velde | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: Feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789493265004 | Verkrijgbaar sinds: januari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 19-01-2022 | Prijs: €17,95 en e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.