Hier wacht ik


Hier wacht ikRecensie Hier wacht ik door Sandra Hutchison:
Tijdens het wachten hoef jij je niet te vervelen

De hond Wafwáp ligt buiten aangelijnd te wachten op zijn baasje. Maar het duurt wel erg lang voordat zijn baasje terugkomt. Hij ziet van alles de revue passeren en vervolgens valt hij in slaap. Hij heeft een heerlijke droom waarin hij alles wat hij eerder zag, vertaalt naar een diepzinnig geheel.

Zijn kop op een poot, zijn ogen half open,
bekijkt hij de aap die de trap af komt lopen.
Gevolgd door een beer en een wolf in een rij.
Wie van de drie, denkt Wafwáp, lijkt op mij? -Martine Lejeune

Het prentenboek Hier wacht ik bevat paginagrote illustraties, waarin de kleur bruin de boventoon voert. De illustraties zijn het werk van de Belgische grafisch ontwerper en illustrator Eduard Plancke. Zijn eenvoudige ietwat abstracte tekeningen spreken tot de verbeelding.

Bovenaan iedere pagina vind je telkens een witte balk met een regel tekst. De teksten zijn op rijm waardoor het verhaal prettig voorleest. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Op deze leeftijd zijn kinderen nog vrij snel afgeleid. Omdat de teksten op rijm geschreven zijn, zullen deze jonge kinderen hun focus net wat langer bij het verhaal kunnen houden. Bij herhaaldelijk voorlezen zorgt het rijm ervoor dat kinderen zich het verhaal vlot herinneren en het rijm af kunnen maken.

In het korte verhaal neemt auteur Martine Lejeune kinderen mee in de gedachtegang van een hond. Wafwáp lijkt voor een buitenstaander niet veel anders te doen dan wachten, maar hij blijkt een slimme hond die graag over de dingen die hij beleeft, nadenkt. Wat is echt en wat niet? Het verhaal stimuleert kinderen om goed om zich heen te kijken en over de dingen na te denken. Aanrader.

Levendig logo

★★★★
Hier wacht ik bolTitel: Hier wacht ik | Auteur: Martine Lejeune | Illustrator: Eduard Plancke | Levendig Uitgever | Categorie: Prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 24 pagina’s | ISBN13: 9789083183732 | Verkrijgbaar sinds: januari 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 19-01-2022 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.