Blackout


BlackoutRecensie Blackout door Sheila Vermeulen:
Soms onthult het donker wat het licht verborgen hield.

Als tijdens een enorme hittegolf de stroom uitvalt in New York, is de chaos die ontstaat, haast niet te overzien. Ineens is alles wat stroom nodig heeft buiten gebruik. De duisternis die over de stad valt, zorgt voor een hoop verwarring.

Maar in de onzekerheid die de black-out met zich meebrengt en het gevoel dat mensen daardoor krijgen, ontstaan ook kansen. In het donker voelen vreemden, vrienden en geliefden zich soms vrijer en kan eerlijkheid en openheid ook voor iets moois zorgen.

“Ik staar naar de bovenkant van zijn hoofd. Mijn hart bonkt. Ik wil wegrennen, zijn aanraking ontlopen, en tegelijkertijd wil ik niets liever dan hier met hem in het donker blijven zitten …… voor altijd.”-Tiffany D. Jackson

In Blackout hebben zes bekende auteurs hun krachten gebundeld, waardoor een bijzonder young adult boek over liefde en vriendschap in de stad die nooit slaapt, is ontstaan.

Blackout is geschreven in 2020 in een periode waarin hoop en vrees dicht bij elkaar lagen. Een gevoel dat een totale black-out waarschijnlijk op een bepaalde manier ook teweeg kan brengen. En alhoewel in dit boek een flard van dat gevoel op de achtergrond sluimert, hebben de auteurs in hun verhalen vooral gekozen voor een positieve vibe.

Naast het feit dat elk verhaal goed in elkaar zit en fijn geschreven is, valt vooral de onverwachte, knap opgezette samenhang van de verschillende verhalen op. Alle zes hebben ze namelijk, naast de black-out, nog iets anders gemeenschappelijk. Of dit nu een verwijzing naar een personage of een gezamenlijke bestemming is, in elke vertelling zul je iets herkennen. Hiermee hebben de auteurs ervoor gezorgd dat deze bundel een duidelijk met elkaar verbonden geheel is geworden.

Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Ashley Woodfolk, Dhonielle Clayton, Angie Thomas en Nicola Yoon hebben tezamen gezorgd voor mooie en warme verhalen over het leven, de liefde en een zinderende, in duisternis gehulde stad. 


bestofya

★★★★
Blackout bolTitel: Blackout | Auteur: diverse auteurs| Uitgeverij: Best of YA | Categorie: young adult, verhalenbundels | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 192 pagina’s | ISBN13: 9789000376827 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 02-02-2022 | Prijs: €19,99 en e-book €11,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.