Astarte


AstarteRecensie Astarte door Sheila Vermeulen:
De zoektocht naar een dader, een motief en een onderling verband.

Als forensisch patholoog Olivia Vandenberghe het lichaam van een vrouw die dood is aangetroffen in een ondergrondse parkeergarage, op haar tafel krijgt, doet ze tijdens de autopsie een afschuwelijke ontdekking.

Dit motiveert haar om alles in het werk te stellen om rechercheur Sam Faingart zoveel mogelijk informatie te verschaffen over de toedracht en het slachtoffer. Kennis die Sam goed kan gebruiken, omdat zijn onderzoek met de minuut complexer wordt.

“Het was één van de gruwelijkste moordzaken uit de geschiedenis. Een huivering liep over zijn rug. Hij hoopte vanuit de grond van zijn hart dat hij niet te maken had met een psychopaat van dat kaliber.”-Petra Spark

Als er nog een slachtoffer valt, een 50 jaar oude moord zich openbaart en een nieuwe ontvoering zich aandient, moet Sam alle zeilen bijzetten om de waarheid te achterhalen.

Astarte van Petra Spark bevat een spannende zoektocht naar verbanden, motieven, slachtoffers en mogelijke daders.

In dit boeiende boek is het thrillerelement meer dan dik in orde. De hoofdpersonen moeten het doen met een geringe hoeveelheid aanwijzingen, die ook niet direct duidelijkheid geven. Hierdoor moeten niet alleen de karakters hard werken om te ontdekken wat er nu echt aan de hand is, maar is ook voor de lezers niet snel duidelijk hoe alles in elkaar steekt en blijft het verhaal tot op het einde lekker spannend.

Petra Spark belicht het verhaal vanuit meerdere personages, waardoor je een brede blik op de gebeurtenissen en de hoofdrolspelers krijgt. Je volgt niet alleen de onderzoekers, maar je vangt ook een glimp op van de slachtoffers. Hiermee zorgt de auteur dat je je (voor)oordeel een aantal keer moet bijstellen, omdat je iets of iemand door andere ogen te zien krijgt. Dit maakt de leesbeleving niet alleen breder maar ook rijker.

Astarte staat in dienst van de huiveringwekkende zaak. Hier en daar wordt ook wel een stukje privéleven van de hoofdpersonages in beeld gebracht, maar dat speelt grotendeels een ondergeschikte rol en wordt verder niet heel erg uitgediept. Alhoewel ik wel hou van een breder perspectief in die richting, heb ik dat hier niet gemist. Ik kreeg eigenlijk precies de informatie die ik nodig had om een bepaalde verbinding te voelen.

Astarte van Petra Spark is een sterke thriller die voldoende vraagtekens bevat om de spanning hoog te houden en de lezers mee te nemen in het onderzoek. Dit verhaal over een beangstigende zaak krijgt 4 sterren van mij.

Letterrijn logo

★★★★
Astarte bolTitel: Astarte | Auteur: Petra Spark | Uitgeverij: LetterRijn | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 301 pagina’s | ISBN13: 9789493192140 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-02-2022 | Prijs: €19,99, luisterboek €16,95 en e-book €6,99 | Bestellen

Storytel header

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.