Aissa wil trouwen


Aissa wil trouwenRecensie Aissa wil trouwen door Sandra Hutchison:
Huilende baby’s, lekker eten en een trouwerij

Joris heeft een broertje gekregen en zijn beste vriendin Aissa komt bij hem langs om de baby te bewonderen. Joris is trots op zijn broertje Bram, maar ‘s nachts is hij er minder blij mee. Bram wil dan nog wel eens hard gaan huilen. Aissa stelt daarom een logeerpartijtje bij haar voor, dan kan Joris een nachtje goed slapen.

Dan biecht Aissa op dat ze graag zou willen trouwen en het liefst met Joris. Daar moet hij even over nadenken. Moet je dan ook zoenen en zo?

De illustraties in dit boek zijn het werk van Géwout Esselink. Zijn werk is al in heel veel prentenboeken terug te vinden, waaronder in het boek Joris is zijn navel kwijt. Géwout tekent heel gedetailleerd, je raakt er niet snel op uitgekeken. De illustraties zouden dan ook niet misstaan aan de muur van een kinderkamer of klaslokaal.

Het prentenboek Aissa wil trouwen is een prettig voorleesboek dat haarfijn aansluit op het eerder verschenen boek Joris is zijn navel kwijt. Beide boeken zijn geschreven door Jeroen Hoogerwerf. De boeken zijn overigens prima los van elkaar te lezen, maar samen zijn de boeken nog veel leuker. De personages worden op die manier herkenbaar voor kinderen, wat de verhalen toch echt een meerwaarde geeft.

Het verhaal is luchtig en vermakelijk te noemen, maar toch worden er (bijna ongemerkt) belangrijke onderwerpen in besproken. Onderwerpen als vriendschap, bloot zijn, zwangerschap en alle facetten van de liefde. Hierdoor kan het boek een goede opening zijn voor het bespreekbaar maken van de diverse onderwerpen. Aanrader voor thuis en in de klas.

Levendig logo

★★★★★
Aissa bolTitel: Aissa wil trouwen | Auteur: Jeroen Hoogerwerf |Illustrator: Géwout Esselink | Levendig Uitgever | Categorie: Prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | pagina’s | ISBN13: 9789083183787 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 19-02-2022 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.