Als je van mij bent


Als je van mij bentRecensie Als je van mij bent door Sheila Vermeulen:
Wie zit er tegenwoordig achter het stuur van haar leven?

Al van jongs af aan heeft Phil de droom om politieagente te worden. Maar omdat haar vader een bekende crimineel is, is dat geen makkelijke weg om te bewandelen. Toch maakt ze haar droom waar.

Wanneer Phil een slachtoffer van huiselijk geweld bijstaat, ontdekt ze dat het gaat om de vriendin van een agent. Ondanks dat er meerdere meldingen zijn tegen deze agent, is er nooit actie ondernomen.

“Tempe doet hem langzaam open waardoor haar gezwollen linkeroog te zien is, dat bloeddoorlopen is, en een gescheurde lip die haar mond uit vorm trekt. Zelfs met een toegetakeld gezicht komt ze me bekend voor …..” – Michael Robotham

Het onderzoek en de vriendschap met het slachtoffer brengen Phil steeds verder in de problemen. Wie kan ze nog vertrouwen als ze op non-actief wordt gesteld en de vriendschap haar begint te verstikken.

Als je van mij bent van Michael Robotham neemt je in een prettig tempo mee in het leven van een agente, die alles kwijt dreigt te raken wanneer ze zich vastbijt in een melding van huiselijk geweld.

Michael Robotham verdeelt het verhaal in drie delen, die allemaal vanuit het personage Phil worden verteld. Phil is een prettig karakter dat, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, eigenlijk best wel naïef is. Gezien het werk dat ze doet en de achtergrond van haar familie vond ik dat soms wel wat lastig te plaatsen. Aan de andere kant sluit dat wel mooi aan bij de reden waarom ze agente is geworden en bij de manier waarop ze haar werk doet.

De snel opbloeiende vriendschap met het slachtoffer Tempe en de aanwezigheid van de agent met de losse handjes worden met spanning in het verhaal gebracht. Waar de dreiging bij de agent al snel duidelijk is, voelt de spanning bij Tempe veel meer onderhuids. De auteur heeft hiermee een fijne gradatie aangebracht in de dreiging die Phil begint in te sluiten. Je weet niet altijd zeker wat er aan de hand is, maar je voelt wel dat bij bepaalde personages en in bepaalde situaties niet altijd alles klopt.

Als je van mij bent is een thriller over (valse) vriendschap, familie, verraad, vooroordelen, corruptie en niet in de laatste plaats over huiselijk geweld. Michael Robotham snijdt belangrijke thema’s aan die niet alleen een rol spelen in zijn verhaal maar ook in het leven en doet dit op een spannende manier die uitnodigt tot doorlezen. Als je van mij bent is een soepel lezend en boeiend verhaal dat 4 sterren van mij krijgt.

Cargo

★★★★
Als je van mij bent bolTitel: Als je van mij bent | Auteur: Michael Robotham | Uitgeverij Cargo | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 400 pagina’s | ISBN13: 9789403160511 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 08-03-2022 | Prijs: €20,99, luisterboek €15,99 en e-book €11,99 | Bestellen

Storytel header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.