Help! Een verrassing!


Help! Een verrassing coverRecensie Help! Een verrassing! door Sandra Hutchison:
Echte vrienden weten je aangenaam te verrassen

Suusje Eekhoorn en August de Vos zijn goede vrienden. Op een dag wil ze haar vriend verrassen, maar August houdt helemaal niet van verrassingen. Sinds hij weet dat Suusje iets van plan is, weet hij zich geen raad. Hij zit de hele dag te piekeren over wat de verrassing zou kunnen zijn. Suusje houdt van hele drukke dingen, maar August juist niet. Hij is gek op veilige dingen. Uiteindelijk verstopt hij zich maar in de hoop dat Suusje hem niet zal vinden. Maar Suusje kent haar vriend door en door. De verrassing blijkt dan ook reuze mee te vallen.Help! Een verrassing afbeelding

“August wordt steeds zenuwachtiger.
Suus heeft soms van die rare streken.
Wat als…
Wat als ze langskomt met iets groots en engs?’ – Miriam Bos

Help! Een verrassing! is het prentenboekdebuut van Miriam Bos. Ze schreef de tekst en maakte de prachtige illustraties in dit boek. Illustraties waar de kleuren vanaf spatten en waar je lange tijd naar kunt kijken, er is aardig wat op te zien.

Het verhaal is grappig en ontroerend tegelijk. Een mooi verhaal over vriendschap en rekening met elkaar houden. Een fijn boek om thuis of in de klas uit voor te lezen. Waar kinderen met veel plezier doorheen zullen bladeren om er zelf een verhaal bij te verzinnen.

Lemniscaat

★★★★★
Help! Een Verrassing bolTitel: Help! Een verrassing! | Leesfragment | Auteur en illustrator: Miriam Bos | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: Prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789047713838 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 22-03-2022 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.