Het valkenjong


Het valkenjongRecensie Het valkenjong door Sandra Hutchison:
Over een dappere jongen en zijn valk

Dit mooie avontuur speelt zich af in de middeleeuwen. De strip vertelt het verhaal van Martin, een heldhaftige jongen van 12, die samen met zijn ouders een boerderij runt. Hij gaat graag op onderzoek uit en laat zich daarvoor niet tegenhouden door de regels van de landheer. Hij heeft een valkennest gevonden en wil de jonge valken graag van dichtbij bekijken. Daarvoor klimt hij in de boom waarin het nest zich bevindt. Wanneer een van de jongen uit het nest valt, neemt hij de valk onder zijn hoede en traint hem op een liefdevolle manier. Wanneer de valkenier van de landheer dit ontdekt, wordt de jongen gevangengenomen. Is dit het einde van Martins vrije leven en zal hij de valk ooit nog terugzien?

Max L’Hermenier liet zich voor de tekst van dit album inspireren door de roman Le Faucon déniché. In deze strip wordt dit klassieke verhaal tot leven gewekt door de prachtige illustraties van Steven Dupré. Deze Belgische stripauteur en illustrator werkt tevens voor een animatiestudio. Zijn personages in dit album hebben een duidelijke mimiek gekregen en de omgeving in de illustraties is zeer gedetailleerd en maakt het geheel tot een meer dan fraai exemplaar.

Het verhaal kent een open einde. Het is na het sluiten van het boek Het valkenjong dan ook hoopvol wachten op een vervolg.

Uitgeverij L

★★★★
Het valkenjong bolTitel: Het valkenjong |  Auteur: Maxe L’ Hermenier | Illustrator: Steven Dupré | Uitgeverij L | Categorie: Stripalbums, jeugdstripboeken | Verkrijgbaar als: hardcover en paperback | 48 pagina’s | ISBN13: 9789088867125 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 20-04-2022 | Prijs: €19,95 en softcover €9,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.