Lasse Kangoeroe heeft een soldaat in zijn hoofd


LasseRecensie Lasse Kangoeroe heeft een soldaat in zijn hoofd:
Een gewone dag uit het leven van een bijzondere jongen.

In dit prentenboek maak je kennis met Lasse. Lasse heeft autisme. Op zomaar een dag doet Lasse wat hij altijd doet. Hij geniet van de aanwezigheid van zijn ouders en volgt zijn eigen patronen. Dat zijn de vertrouwde dingen in zijn leven, zijn houvast. Wanneer er iets gebeurt wat van zijn patroon afwijkt, dan weet hij het soms even niet meer. Gelukkig weten zijn ouders dan vaak wel raad met hem en als Lasse het echt even niet meer weet, dan is er nog altijd de soldaat in hem die weet wat hem gedurende de dag te doen staat. Zo komt Lasse de dagen op een goede manier door en kan hij de volgende dag weer met frisse moed tegemoetzien.

Kleine jongen op het autisme-spectrum,
Voor jou zal ik m’n warmte en liefde in een schema gieten.
Je uitleggen dat ik van je houd.
Met duizend toverwoorden en honderd rare beelden zal ik het je tonen.-Nele Reynders

Dit prentenboek is een boek waar alle jonge kinderen en hun ouders (verzorgers) plezier aan kunnen beleven. In het bijzonder is dit boek een aanrader voor kinderen met autisme. In Lasse zullen ze dingen van zichzelf herkennen en door de vragen die in het boek staan, kunnen de voorlezers de onderwerpen direct bespreekbaar maken. Het verhaal is kort en bondig gehouden en de sympathiek ogende illustraties van Sofie Schollaert brengen het verhaal en de emoties mooi in beeld.

Dankzij dit boek leren kinderen met autisme dat ze niet de enige zijn die moeite hebben met veranderingen, graag alles telkens op dezelfde manier doen en soms bang zijn als er iets onverwachts verandert.
Omdat iedereen speciaal is en iedereen er mag wezen!

Lasse Kangoeroe heeft een soldaat in zijn hoofd is een liefdevol prentenboek dat steun kan bieden aan iedereen die direct of indirect met autisme te maken heeft.

Levendig logo

★★★★
Lasse bolTitel: Lasse Kangoeroe heeft een soldaat in zijn hoofd | Auteur: Nele Reynders | Levendig Uitgever | Categorie: prentenboeken | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789083183794 | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 24-4-2022  | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.