Het Reddingsteam


Het reddingsteamRecensie Het Reddingsteam door Sheila Vermeulen:
Het Reddingsteam van Rosalie de Jong bevat acht jeugdverhalen over dappere meiden en magische wezens.

Het Goudblad
De vriendinnen Julia, Marith en Josy moeten voor een bijzondere redding op zoek naar een zeldzaam en sprankelend ingrediënt.

De hoogste boom
Als het team een oproep krijgt, gaan ze snel op pad om te zien wie hun hulp nodig heeft en ontmoeten ze oude en nieuwe vrienden. 

De lange val
De vier vriendinnen leren waarom je nooit zomaar boos weg moet lopen als er geruzied wordt.

Het onderwaterrijk
Julia en Josy komen in een wondere wereld vol verrassingen als ze op zoek gaan naar het zusje van Josy.

Het elfje
De redding van een elfje krijgt een onverwachte wending als de vriendinnen ontdekken wat er aan de hand is.

Een nieuwe redder?
Wanneer Julia’s Noodband in een vreemde kleur knippert, heeft ze geen idee wat dat betekent.

De neppe tovenaar
De vriendinnen weten steeds minder zeker of de tovenaar die ze hebben ontmoet wel echt is.

“Meteen was de rest klaarwakker. Natuurlijk hielpen ze altijd magische wezens, maar noodgevallen kwamen zelden voor. Hun Noodband gaf elke melding weer, maar zodra die melding groen kleurde was het menens.”-Rosalie de Jong

Elfjes voor een dag
Het Reddingsteam krijgt een noodoproep vanuit het Elfenwoud, waar alleen elfjes naar binnen kunnen.

Het Reddingsteam van Rosalie de Jong is een fijne verhalenbundel voor de jonge lezer, waar ook lezers buiten deze doelgroep, bijvoorbeeld door het voorlezen van de korte verhalen, van kunnen genieten. Ondanks dat het Reddingsteam alleen uit meisjes bestaat, zullen jongens en meisjes waarschijnlijk evenveel plezier beleven aan de avontuurlijke en stoere bundel.

Door de toon waarop Rosalie de Jong vertelt, zijn de verhalen makkelijk te volgen en stimuleren ze de verbeeldingskracht. Dit maakt dat het gebrek aan plaatjes de (jonge) lezer de gelegenheid geeft om in gedachten zelf beelden te creëren bij wat er wordt (voor)gelezen.

In Het Reddingsteam trekken de leden van het team als een soort rode draad door alle korte verhalen heen. Waardoor niet alleen de onderwerpen, maar ook de hoofdpersonen de verbindende factor vormen. De magische wezens en de reddingsacties zorgen voor spanning en avontuur, terwijl de groepsdynamiek zorgt voor vriendschap, samenwerking, verdraagzaamheid en ruggensteun. De combinatie van de herkenbaarheid enerzijds en de verrassende magische reddingen anderzijds maken het lezen prettig en leuk. Deze geslaagde en jeugdige verhalenbundel krijgt 4 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★
Het reddingsteam bolTitel: Het Reddingsteam | Auteur: Rosalie de Jong | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: jeugdboeken, verhalenbundel | Verkrijgbaar als e-book | 34 pagina’s | ISBN13: 9789464208818 | Verkrijgbaar vanaf: december 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 25-04-2022 | Prijs: e-book €3,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.