Groene planeet


Groene planeetRecensie Groene planeet door Sandra Hutchison:
The Greenplanet-BBC

Met dit boek laten auteur Leisa Stewart-Sharpe en illustrator Kim Smith zien hoe bijzonder planten zijn.

De inhoud van het boek Groene planeet is leerzaam voor jong en oud. Sla vooral ook het voorwoord van Chris Packham niet over. Hierin beschrijft hij onder andere wat de ‘middelste teunisbloem’ zo bijzonder maakt. Dit voorwoord zal je motiveren om direct het hele boek te willen lezen.

In het boek vind je veel informatie over de diverse plantensoorten die op aarde te vinden zijn. Je leest alles over hunGroene planeet unieke eigenschappen. Leer samen met je kinderen over fotosynthese, het klonen dat planten zelf doen en lees seizoensgebonden verhalen over planten en de invloed van mensen op de natuur.

Laat je meevoeren naar de tropen, de woestijn en de waterwereld en lees alles over de bewoners in deze delen van onze wonderlijke planeet.

Het duurt wel even voordat je het boek uit hebt, maar het loont de moeite. De plantenverhalen zijn fascinerend en behoorlijk leerzaam. De prachtige illustraties zorgen ervoor dat de verhalen tot leven komen.

Achter in het boek vind je nog een aardig aantal nuttige tips. Advies over wat jij kunt doen om de natuur een handje te helpen. Ook valt hier te lezen wat er zoal gedaan wordt om de natuur te herstellen.

Groene planeet is een inspirerend boek voor iedereen, vanaf een jaar of acht. Een boek dat eigenlijk in geen enkele basisschool zou mogen ontbreken. Overigens sluit dit leerzame prentenboek goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek van 2022: Gi-Ga-Groen. Aanrader!

Lemniscaat

★★★★★
Groene planeetTitel: Groene planeet | Leesfragment | Auteur: Leise Stewart-Sharpe | Illustrator: Kim Smith | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: jeugdboeken, educatief, natuur | Leeftijd: 8 plus | Verkrijgbaar als: hardcover | 64 pagina’s | ISBN13: 9789047713647 | Verkrijgbaar sinds: maart 20222 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 06-05-2022 | Prijs: €16,99  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.