Veertien wolven


Veertien wolvenRecensie Veertien wolven door Sandra Hutchison:
De natuur herstelt

In het prentenboek Veertien wolven laten Catherine Barr en Jenni Desmond zien dat roofdieren belangrijk zijn voor het behoud van de natuur. Dit doen ze aan de hand van een goed voorbeeld uit het verleden. Yellowstone Park in de Verenigde Staten bezat in het verre verleden een rijke groep wolven. Zij hielden de populatie van verschillende diersoorten in evenwicht. Totdat er jagers kwamen die de wolven doodden voor een zachte vacht. De wolven verdwenen waardoor de populatie van elanden enorm toe kon nemen. Zij graasden het gebied kaal waardoor veel andere diersoorten geen voedsel meer konden vinden in het gebied en er voor vogels geen bomen en struiken meer overbleven om hun nesten in te bouwen. Totdat de mensheid besloot een aantal wolven te vangen en terug te brengen naar Yellowstone Park.

Veertien wolven

In het boek Veertien wolven lees je wat er daarna gebeurde. Met de wolven, maar ook met andere dieren en het groen in dit gebied. Het verhaal laat zien hoe belangrijk roofdieren, zoals bijvoorbeeld de wolf, zijn voor de natuur.

Een klein minpuntje is dat een deel van de tekst in een vrij klein lettertype is afgedrukt waardoor het soms wat lastig leest.

Het boek sluit goed aan op de Kinderboekenweek 2022 met als thema Gi-Ga Groen.

Veertien wolven is vooral een prachtig (voorlees-) boek dat indruk maakt. Een fijn boek voor jong en oud om uit voor te lezen of om zelf uit te lezen. Het verandert misschien je kijk op roofdieren en zet je in elk geval aan het denken.

Lemniscaat

★★★★★
Veertien wolvenTitel: Veertien wolven | Leesfragment | Auteur: Catherine Barr | Illustrator: Jenni Desmond | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: jeugdboeken | Leeftijd: 7 plus | Verkrijgbaar als: hardcover | 48 pagina’s | ISBN13: 9789047713128 | Verkrijgbaar sinds: mart 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 08-05-2022 | Prijs: €15,99  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.