Op Glad ijs


Op glad ijsDrie spannende en beladen verhalen.

In de e-bundel Op glad ijs kun je drie uiteenlopende verhalen van E.M.R. Koopman lezen.

Dezelfde golflengte
Iedereen onderschat Roos en dat doen ze alleen maar omdat ze doof is. Maar als haar dorp getroffen wordt door een aardbeving, zal ze met haar actie het tegendeel bewijzen.

“Ik werp hem een glimlach toe. Ik heb er nooit zo serieus over nagedacht, maar misschien heeft hij een punt. Als het voor hem werkt, moet ik dat misschien toch eens proberen.”- E.M.R. Koopman

Op glad ijs
Levi wist wel dat hij in de problemen zou kunnen komen door zijn vervalsingen, maar dat het zo gevaarlijk kon worden, had hij nooit gedacht. En de gevolgen van zijn laatste klus had hij al helemaal niet kunnen voorzien.

Onze man van weinig woorden
Na die ene hartverscheurende keer heeft Jan de trein zoveel mogelijk gemeden. Alles om niet te worden herinnerd aan de periode dat hij moest onderduiken bij de ouders van zijn schoonzus.

Op glad ijs van E.M.R. Koopman is een bundel van uitgeverij Books and Butterflies, die regelmatig verhalenbundels in e-bookvorm uitgeeft.

Deze keer is het boek gevuld met drie verhalen van één enkele auteur. Dit doet echter totaal geen afbreuk aan de afwisseling in, en de veelzijdigheid van, de bundel. E.M.R. Koopman heeft verhalen geschreven die zowel qua onderwerp als qua lading niet met elkaar te vergelijken zijn. Maar natuurlijk is er wel iets dat de verhalen verbindt en in dit geval is dat de spannende insteek.

Door de stijl van vertellen en de lengte van de verhalen lijk je door de bundel heen te vliegen. Voor je het weet, ben je aanbeland bij het bepalende moment in het verhaal, waarna je op de weg naar elke ontknoping binnen een mum van tijd bij het eindpunt bent aangekomen. Mede hierdoor wist ik al vrij snel dat de auteur mij als lezer heeft weten te boeien.

In Op glad ijs draaien de vertellingen, in mijn beleving, in mindere mate om de personages en meer om het uitgangspunt van, en de gebeurtenissen in, de verschillende verhalen. E.M.R. Koopman heeft hier drie boeiende onderwerpen voor gekozen en trekt daarmee de lezers in haar vertelsels. Deze vlot geschreven bundel krijgt 4 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★
Op glad ijsTitel: Op glad ijs | Auteur: E.M.R. Koopman | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: verhalenbundels | Verkrijgbaar als e-book | 58 pagina’s | ISBN13: 9789464510621 | Verkrijgbaar vanaf: april 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 16-05-2022 | Prijs: e-book €5,99 | Bestellen

Instagram In de Boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.