Sterker uit je burn-out!


Sterker uit je burn-outRecensie Sterker uit je burn-out! door Hannie van Grol:
Als je wilt worden WIE JE BENT

Een burn-out kan iedereen overkomen. Je wordt stilgezet in je leven en vaak ben je tot niets meer in staat. Het is een overweldigende ervaring die je flink laat schrikken en waar je niet zomaar even uitstapt. Regina van Amson overkwam dit en ze begint haar verhaal met:
‘Daar lag ik dan, tot niets in staat. Ik voelde me hondsmoe, geestelijk compleet leeg.’

Daarna volgt een beschrijving uit haar persoonlijke leven over hoe deze burn-out ontstaan is, wat ze eraan gedaan heeft en waar ze uiteindelijk na het overwinnen hiervan terechtkwam. Het is een puur, eerlijk en openhartig verhaal geworden over de valkuilen die ze tegenkwam, haar voorgeschiedenis waaruit veel te verklaren was en haar moedige en gedurfde aanpak naar zichzelf toe. Ze spaart zichzelf niet, ze stelt zich open en kwetsbaar op. En daarmee steekt ze iedereen die in soortgelijke omstandigheden belandt, een hart onder de riem.

Sterker uit je burn-out! is een autobiografisch verslag van een vrouw die de nodige weerstand in haar leven tegen is gekomen. Ze slaat zich er moedig doorheen en vertelt open en eerlijk over haar mislukkingen, maar vooral ook over haar successen en wat uiteindelijk de winst is geweest van deze moeilijke periode. Heel krachtig laat ze zien dat je de creator moet zijn van je eigen leven. Je moet denken in mogelijkheden en niet in de slachtofferrol stappen. Ook de kracht van vergeving die ze ontdekt heeft, heeft haar verder gebracht op haar pad naar een leven waarin je wordt WIE JE BENT, zoals ze in de subtitel aangeeft.

Sterker uit je burn-out! staat naast haar persoonlijke verhaal vol met tips voor lotgenoten, maar eigenlijk zijn die voor iedereen toepasbaar. Ook beschrijft ze haar zelf ontwikkelde BID-model, waarmee ze veel anderen op een positieve manier gecoacht heeft. Het hele boek staat vol met inspirerende quotes van allerlei beroemdheden. In een aantal bijlagen geeft ze nog praktische informatie over veel bruikbare literatuur en interessante links om nog meer inspiratie uit op te doen. De duidelijke samenvatting geeft handvatten om precies te begrijpen waarover burn-out gaat. Zoals ze zelf zegt: Een burn-out is een wake-up call! Belangrijk is eerlijk naar jezelf te kijken, je masker te laten vallen en de regie over je leven in eigen hand te nemen.

Sterker uit je burn-out! is een aanrader voor iedereen die in een soortgelijke situatie belandt of ooit geweest is, maar ook voor diegenen die in hun omgeving te maken hebben met iemand die in een burn-out is terechtgekomen. Het persoonlijke verhaal van Regina Amson is interessant om te lezen, omdat het voor veel mensen herkenning oplevert. Misschien is een aanvulling op dit boek met nog meer handvatten en bruikbare tips een aangenaam en gewenst vervolg.
Paris books

★★★★
Sterker uit je burn-outTitel: Sterker uit je burn-out! | Auteur: Regina van Amson | Uitgeverij: Paris Books | Categorie: Persoonlijke ontwikkeling | Verkrijgbaar als paperback | 164 pagina’s | ISBN13: 9789493191228 | Verkrijgbaar sinds: september 2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 18-05-2022 | Prijs: €20,00 | Bestellen

Eén reactie

 1. Prachtig boek!!

  Heeft me geholpen net na een randje en dan weer voor een ander randje waarin ik tuimelde. Soms herken ik het allemaal niet. Maar als je uit de situatie bent, denk je weer eens: oowhh ja, dat waren er zoveel symptomen, red flags etc.

  Prachtiggg boek door Regina. Ik ben eigenlijk nog steeds niet uitgelezen. Elk hoofdstuk is apart weer het doorlezen waard.

  Opnieuw en opnieuw. Naslag werk om overal mee te nemen. mijn exemplaar gaat mee naar kantoor.

  😊

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.