De verdwenen steden


De verdwenen stedenSophie heeft geheimen die ze zelf ook niet kent.

Sophie is niet alleen heel slim, ze heeft ook een geheim. Ze kan namelijk de hele dag horen wat mensen denken. Hierdoor voelt ze zich eigenlijk nooit ergens echt prettig en ze krijgt er ook nog eens enorme hoofdpijn van.

Als mensen zouden weten dat Sophie gedachten kan lezen, vonden ze haar waarschijnlijk alleen nog maar vreemder. Maar wanneer ze Fitz ontmoet en erachter komt dat hij ook een telepaat is, ontdekt ze waarom ze zich nooit ergens thuis heeft gevoeld.

“Haar knieën knikten. De afgelopen zeven jaar had ze vurig gewenst dat ze een gelijke tegen zou komen, iemand met dezelfde gave als zij. En nu ze hem gevonden had, had ze het gevoel dat de hele wereld uit het lood hing.” – Shannon Messenger

Fitz neemt haar mee naar de fabelachtige wereld waar ze thuishoort. Maar het blijkt dat Sophie ook in deze wereld bijzonder is en dit keer kan dat weleens heel gevaarlijk zijn.

De verdwenen steden van Shannon Messenger is een onwaarschijnlijk en feeëriek avontuur, waar jong en oud met hart en ziel van kunnen genieten.

Vergeet eten, drinken, de hond uitlaten en slapen of vergeet gewoon alles en ga zitten voor een meer dan geweldige leesrit. Dat is het eerste wat in mij opkomt als ik probeer te bedenken hoe ik moet vertellen wat ik van De verdwenen steden vind. Het lezen van dit boek was voor mij echt een magische ervaring.

Als het creëren goed gedaan is, is het ontdekken van een nieuwe fantasy wereld voor veel fantasy liefhebbers een van de fijnste dingen om te doen. En Shannon Messenger bewijst dat ze dit heel erg goed kan. Van schrijfstijl tot wereldopbouw, van personages tot bijzondere wezens en van magie tot avontuur, alles is even raak en boeiend.

De verdwenen steden verbergt dieren die er anders uitzien dan we normaal gesproken denken, wezentjes die lief zijn en je kunnen laten lachen en personages die door zowel de jonge als de minder jonge lezer in het hart zullen worden gesloten. Dit is het soort verhaal dat bij veel lezers een twinkeling in de ogen en een tevreden glimlach op de lippen zal brengen.

De verdwenen steden van Shannon Messenger liet mij wensen dat ik alles wat ik net gelezen had, zou vergeten, zodat ik het verhaal helemaal opnieuw kon ontdekken. Dit boek is er wat mij betreft een in de buitencategorie en krijgt in mijn gedachten veel meer sterren dan de maximale vijf die ik kan geven.

Pelckmans

★★★★★
De verdwenen stedenTitel: De verdwenen steden | Auteur: Shannon Messenger | Pelckmans uitgevers | Categorie: jeugdboeken | Zelflezen vanaf circa 10 jaar | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 496 pagina’s | ISBN13: 9789464291520 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 19-05-2022 | Prijs: €19,99 en e-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.