Scheetman lost het op! Poepnami-alarm


Scheetman lost het opRecensie Scheetman lost het op! door Sandra Hutchison:
Poepnami-alarm

Poepnami-alarm is het eerste deel van de nieuwe jeugdboekenreeks Scheetman lost het op! Een graphic novel, oftewel een boek met veel illustraties en weinig tekst. Dankzij de vele illustraties en de herhaling van woorden een fijn boek om jonge lezers, die (nog) niet zo’n fan zijn van lezen, te motiveren om wat vaker een boek op te pakken.

Scheetman lost het op! is een idee van auteur Adam Wallace die al veel bekende jeugdboeken heeft geschreven, waaronder Blunderingly Brilliant! en Weird!

Poepnami-alarm is het eerste deel in een veelbelovende jeugdboekenreeks. Een komisch verhaal vol grappen en bizarre situaties. Lekker over de top en juist daardoor voor kinderen zeer vermakelijk. In dit verhaal maak je kennis met Willem, een nette jongen die woont in een super nette stad. Er is maar één minpuntje aan de plaats waar hij woont: de bonenfabriek. Willem vermijdt de fabriek al zijn hele leven, maar nu moet hij er onverwachts toch naar toe. Het wordt een bezoekje met grote gevolgen….Scheetman illustratie

Het verhaal laat zich gemakkelijk vergelijken met boeken als Kapitein Onderbroek en Dog Man! Twee eveneens hilarische graphic novel series.

Poepnami-alarm is een leuke kennismaking met Willem, een nette jongen die verandert in Scheetman. Het begin van een veelbelovende boekenreeks. Erg leuk voor kinderen van 7 tot circa 9 jaar. Ideaal voor kinderen die net hebben leren lezen, maar ook een boek om uit voor te lezen. Scheetman lost het op! is een serie om in de gaten te houden.

Deltas

★★★★★
Scheetman lost het opTitel: Scheetman lost het op! Poepnami-alarm | Originele titel: Fartboy | Auteur: Adam Wallace | Illustrator:  James Hart | Uitgeverij Deltas | Categorie: jeugdboeken, Graphic novels | Leeftijd: 7-9 jaar | Verkrijgbaar als: hardcover | 128 pagina’s | ISBN13: 9789044762624 | Verkrijgbaar sinds: 20-05-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 20-05-2022 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.