De paarse engel


De Paarse EngelSpannende actiethriller

Era Richmen is het pseudoniem voor Eric Bakker. Hij is geboren in Amsterdam. Na zijn studie is hij in de vastgoedsector terechtgekomen, daarnaast heeft hij er een loopbaan als schrijver bij gekregen. Na publicatie van een aantal korte verhalen is De paarse engel zijn vierde thriller. In dit boek komen meerdere personages terug die ook in De Saraceense samenzwering een rol speelden. Het is niet nodig om dat deel eerst te lezen. Als je begint in De paarse engel leer je de personages goed kennen, bovendien wordt er vaker terugverwezen naar eerdere gebeurtenissen.

Geheim agent Jim Matteos, 41 jaar, bevindt zich samen met zijn geliefde Soraya in een safehouse in California. Om zich te bezinnen op zijn toekomst heeft hij een sabbatical van zes maanden geregeld, maar al na vier maanden wordt hij opgeroepen voor een nieuwe klus. Uit de zwaar beveiligde gevangenis San Quentin is de beroemde drugscrimineel Jorge Herreira ontsnapt met achterlating van een boodschap in bloed vol dreiging. Het leven van een groot aantal Amerikanen staat op het spel. 

Jim Matteos opent de jacht op deze Mexicaanse drugsbaron. Langs allerlei slinkse wegen weet hij steeds verder te infiltreren in het netwerk van Herreira, natuurlijk regelmatig met gevaar voor eigen leven. Maar door deze acties van hem wordt hij ook geconfronteerd met demonen uit zijn verleden, wat het verhaal nog meer diepgang geeft. Vanaf het begin is de spanning voelbaar aanwezig. Zal Herreira zijn wraak ten uitvoer kunnen brengen en veel onschuldige Amerikanen laten sneuvelen?

Het verhaal is vlot geschreven, beeldend en realistisch. Je ziet bepaalde scènes aan je geestesoog voorbijtrekken. In korte hoofdstukken komen de verschillende gebeurtenissen voorbij en de spanning en actie blijven het hele boek door bestaan. In wisselende perspectieven krijg je als lezer een goed beeld van de hele situatie en je leert de diverse personages goed kennen. Ook de behandelde thematiek doet verrassend actueel aan. Een bijzondere dimensie wordt toegevoegd door het verhaal in Amerika te laten spelen. De paarse engel is een verhaal vol actie en spanning met veel verrassende wendingen, waarbij het eind verbaast en je achterblijft met een gevoel dat er absoluut een vervolg moet komen om bepaalde open eindjes beantwoord te zien.

Letterrijn logo

★★★★
De Paarse EngelTitel: De paarse engel | Auteur: Era Richmen | Uitgeverij: LetterRijn | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 326 pagina’s | ISBN13: 9789493192317 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 21-05-2022 | Prijs: €19,00 en  e-book €6,99 | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.