Ademloos


AdemloosWat zal de berg onthullen?

Cecily is geen ervaren bergbeklimmer, maar als ze door Charles McVeigh wordt uitgenodigd om zich aan te sluiten bij een team dat de Manaslu zal beklimmen, kan en wil ze niet weigeren.

Charles McVeigh is een klimheld en een interview met hem kan wonderen doen voor haar journalistieke carrière. De Manaslu is een van de hoogste bergen en de beklimming ervan is niet zonder gevaar.

“Ze bewoog zich zo snel als haar lichaam haar toestond. Ze was slechts één misstap verwijderd van een afgrond van wel duizend meter. En dan werd ze ook nog opgejaagd door spookvoetstappen. Ze moest van deze berg af zien te komen.”-Amy McCulloch

De expeditie en de hoogte van de berg zijn echter niet de grootste gevaren voor het team. Want als er een dode valt op de berg, weet Cecily het zeker. Ze worden gevolgd door een moordenaar.

Ademloos van Amy McCulloch is een spannende thriller waarin Cecily, ondanks haar gebrek aan ervaring, niet alleen de elementen moet trotseren om haar expeditie tot een goed einde te brengen.

Dit boek is qua genre totaal anders dan de eerdere boeken die ik van Amy McCulloch las. Toch hebben die eerdere twee young adult boeken en deze thriller wel degelijk iets gemeen. En dat is het feit dat deze auteur weet hoe ze spanning moet opbouwen en hoe ze deze kan vasthouden.

De omschrijving van de klim, de kou, de uitputting, de verwarring, de euforie en alle andere emoties die het ‘bedwingen’ van een hoge berg teweegbrengen, zijn beklemmend beschreven. Dat Amy McCulloch deze beklimming zelf ook heeft ondernomen, heeft haar duidelijk geholpen om dit alles realistisch op de lezer over te brengen.

Alhoewel de expeditie al heel wat meeslepende momenten oplevert, pookt de auteur de spanning nog wat verder op met een dief, een moordenaar en het hallucinerende effect dat de hoogte op het team kan hebben. Hiermee worden de meer theoretische stukken waarin het klimmen wordt uitgelegd, niet te droog en blijf je je adem inhouden voor wat er op dat moment speelt en voor wat er nog komen gaat.

In Ademloos van Amy McCulloch krijgt de journaliste Cecily met meer beangstigende momenten te maken dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. Dit verhaal waarin het beklimmen van de berg misschien wel het minst gevaarlijk is, krijgt 4 sterren van mij.

The House of Books

★★★★
AdemloosTitel: Ademloos | Leesfragment | Auteur: Amy McCulloch | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 416 pagina’s | ISBN13: 9789044362541 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 22-05-2022 | Prijs: €21,99, luisterboek €12,99 en e-book €4,99 | Bestellen

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.