Een streepje tegen


Een streepje tegenAls een droom onbereikbaar lijkt.

Sarah heeft één hele grote wens, die naarmate de tijd verstrijkt alsmaar harder aan haar deur staat te kloppen. Steeds vaker is ze bang dat haar droom misschien wel nooit uit gaat komen.

Tot het moment dat Sarah Maarten ontmoet. Ze vindt hem niet alleen ontzettend knap en lief, hij deelt ook haar ideeën over de toekomst en haar kinderwens. Sarah voelt dat Maarten de ware voor haar kan zijn.

“Mijn blik wordt direct naar de deur bij de ingang getrokken en mijn hart schiet zo ongeveer door mijn borstkas heen. Een paar seconden, die voelen als een eeuwigheid, staar ik als versteend naar de persoon die zojuist onaangekondigd is komen binnenvallen.”-Wendy de Liefde

Wanneer de wens van Sarah en Maarten niet zomaar in vervulling gaat, komt alles onder druk te staan en moeten er moeilijke keuzes worden gemaakt. Wat als Maarten toch niet de ware is en Sarah’s droom alleen maar een droom blijft?

De feelgood roman Een streepje tegen is het debuut van Wendy de Liefde, dat nu opnieuw wordt uitgebracht door de uitgeverij Dutch Venture Publishing.

Soms heb je tijdens het lezen niet direct door dat een boek je pakt. Dat was voor mij het geval bij Een streepje tegen. Pas toen ik merkte dat ik volop aan het hopen was dat het niet mis zou gaan toen Sarah besloot haar hart te volgen, had ik door hoe erg ik al in het verhaal zat. Haast ongemerkt was ik gaan meeleven met Sarah en de andere personages en waren de emoties in het verhaal steeds voelbaarder geworden.

Volgens mij werd het voorgaande ingegeven door het feit dat het verdriet waar Sarah en Maarten mee te maken krijgen, en de moeilijke hindernissen die ze moeten nemen, heel realistisch en oprecht zijn omschreven. Dat vond ik ook fijn aan het verhaal, want de realiteit is nu eenmaal dat niet iedereen (zomaar) een kindje krijgt. Te vaak gaat dit gepaard met tegenslag en wordt het een heel lang traject vol teleurstelling en (harten)pijn. Wendy de Liefde heeft dit op een mooie en integere manier op papier gezet.

Het boek is opgesplitst in twee delen, waardoor er een goed evenwicht is ontstaan. Qua lees- en feelgoodbeleving heb ik vooral genoten van het tweede deel van het verhaal. Hier lijkt het personage van Sarah zichzelf weer terug te vinden en durft ze te kiezen voor dingen die haar gelukkig maken. De auteur heeft de weg en de ontwikkeling van Sarah goed uitgewerkt en ervoor gezorgd dat de delen elkaar complementeren.

Een streepje tegen van Wendy de Liefde is een verhaal over hoe een moeilijk te vervullen kinderwens een relatie onder druk kan zetten. Maar het is ook een verhaal over vriendschap, familie, liefde, het maken van keuzes en de weg naar acceptatie. Een streepje tegen is een eerlijk verhaal dat 4 sterren van mij krijgt.

dvp logo

★★★★
Een streepje tegenTitel: Een streepje tegen | Auteur: Wendy de Liefde | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 240 pagina’s | ISBN13: 9789493265141 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-05-2022 | Prijs: €16,95, luisterboek €12,95 en e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.