Nachtmerriewedstrijd


NachtmerriewedstrijdLiroy wil later het liefst professioneel basketballer worden en in de voetsporen treden van zijn vader die professioneel basketballer is. Liroy is al bezig om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Hij speelt in het lokale jeugdteam en hij is zeker niet slecht. Je zou hem zo de beste van het team kunnen noemen.

Als na een wedstrijd een eng uitziende man naar hem toekomt, wil hij daar in eerste instantie niets van weten. Totdat hij erachter komt dat de eng uitziende man een coach is van een basketbalteam. Niet zomaar een team, maar het beste van Europa. Een team waar hij al een tijdje van droomde om zelf ook ooit deel van uit te mogen maken. En dan wil de coach hem ook nog in het team hebben. Is dit het moment dat de droom van Liroy waarheid wordt?

Nachtmerriewedstrijd is een spannend jeugdboek over basketbal met verassende fantasie-elementen erin verwerkt. Er zitten af en toe wat griezelige momenten in het verhaal, maar niet te eng voor de jongere lezers. De spanning die, naarmate het verhaal vordert, wordt opgebouwd, maakt het dat het ook aantrekkelijk is voor de iets oudere lezers.

Voor de lezers die over weinig kennis beschikken over basketbal, is dit boek ook zeker aan te raden. Door middel van een handige woordenlijst in het begin van het boek worden verschillende basketbaltermen uitgelegd. Met deze kennis zul je uiteindelijk door het verhaal heen vliegen. De hoofdstukken zijn allemaal redelijk kort en ideaal voor de jongere lezers die nog niet heel lang hun aandacht vast kunnen houden tijdens het lezen. Doordat de hoofdstukken zo kort zijn, heb ik als lezer gehad dat ik onmiddellijk door wilde lezen om te weten wat er verder te gebeuren stond. Ik hoop dan zelfs dat er nog een vervolgdeel uit zal komen. Nachtmerriewedstrijd verdient 4 sterren.
Hamleybooks logo

★★★★
NachtmerriewedstrijdTitel: Nachtmerriewedstrijd | Leeftijd: 10 plus | Auteur: Ellis van Steen | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: jeugdboeken, fantasie | Uitvoering: hardcover | 212 pagina’s | ISBN13: 9789464510263 | Verkrijgbaar sinds: 26-04-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 24-05-2022 | Prijs: €18,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.