Wolventijd


WolventijdOntvoerd naar een tijd waarin je niet thuishoort.

Wanneer Auke voor een ijshockeywedstrijd in Noorwegen is, brengt een vreemde boodschap hem behoorlijk van de wijs. De gebeurtenissen die daarop volgen, had Auke in zijn wildste dromen niet kunnen voorspellen.

Want op een nacht wordt Auke, samen met zijn Noorse ijshockeyrivaal Sindre, ontvoerd om duizend jaar terug in de tijd het leger van hoofdman Heimar Helgason te versterken. Heimar wil de ontvoerde rekruten met het grootste potentieel opleiden tot wolvenkrijgers. 

“Auke verbeeldde zich dat de primitieve krijgerfiguur met wolvenkop hem het zwaard in zijn uitgestoken hand aanbood. Het sprak tot een even primitief deel van zijn wezen. De haartjes op zijn armen zetten zich overeind en zijn huid prikte.” – Lysander Mazee

Wat Auke niet weet, is dat de zus van Heimar een hele andere bestemming voor hem in gedachten heeft. Een bestemming die het gevaar van een leven als wolvenkrijger vele malen overstijgt.

Wolventijd van Lysander Mazee is een magisch avontuur dat je duizend jaar mee terug in de tijd voert. Een spannend verhaal waarin diversiteit en een transpersonage een belangrijke rol vervullen.

In dit bijzondere fantasy boek is niet alleen het verhaal origineel, maar ook de manier waarop het geschreven is. Lysander Mazee laat je echt in de gedachten van Auke kruipen. Dit werkt soms wat verwarrend, maar wel op een manier die past bij het moment of de situatie waarin de hoofdpersoon zich bevindt.

Lysander Mazee schakelt snel binnen de verhaallijnen, zonder daarmee te veel weg te geven en houdt zodoende de aandacht van de lezer goed vast. In Wolventijd is voor Auke en Sindre een heel nieuw tijdperk te ontdekken en als lezer mag je daar deelgenoot van zijn. Naast de uitwerking van de wereld en het tijdperk is er ook aandacht besteed aan de persoonlijke omstandigheden van een aantal personages, waardoor het verhaal lekker veelomvattend is geworden.

Het is boeiend om te lezen hoe hetgeen waar Auke mee worstelt in zijn moderne leven, ook een rol speelt in de tijd waarin hij terecht is gekomen. Wolventijd draait dan ook niet alleen om het avontuur, maar ook om het kunnen zijn wie je echt bent. En wellicht zelfs nog wel meer over het leren accepteren daarvan. Dat wanneer je in je hart weet wie je hoort te zijn, je dit met jouw hele wezen moet omarmen. Want als jij jezelf niet omarmt, sta je anderen ook niet toe om dat te doen.

Wolventijd is een fantasy avontuur met interessante personages, onverwachte liefdes, sterke magie, spannende verhaallijnen en meeslepende (persoonlijke) ontwikkelingen. Dit pakkende boek van Lysander Mazee krijgt 4 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
WolventijdTitel: Wolventijd | Auteur: Lysander Mazee | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult, fantasy  | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789493265165 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 30-05-2022 | Prijs: €18,50 en e-book €4,99 | Bestellen

Bloomgift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.