Amarant


AmarantIn Amarant bestaan er Creaties. Ceda is daar een van. En ze is gemaakt om te sterven. Hoewel ze het liefst wil leven, zit er niets anders op dan haar lichaam uiteindelijk aan een van de mensen uit de rijkere klassen af te staan. Gelukkig voor Ceda helpt haar Maker haar met ontsnappen uit de instelling om zo toch nog een eigen leven te kunnen leiden. Wat ze echter niet weet, is dat de wereld buiten Amarant er anders uitziet dan ze had verwacht en komt ze achter een verschrikkelijke waarheid.

Dan bestaat er ook nog de laagste klasse van Amarant en daar valt Arelle onder. Elke dag kan ze te horen krijgen dat ze een orgaan af moet staan aan de Imperials, de rijkste klasse van de samenleving. De angst is groot voor Arelle, zeker als ze om haar heen de mensen opgeroepen ziet worden voor orgaandonatie. Door een toevallige ontmoeting komt ze in aanraking met iemand van STORM. Een groep die zich verzet tegen de gevaarlijke leider Derix Silas en het systeem wil vernietigen. Ze besluit mee te werken met de groep, maar of dat wel zo verstandig is?

Naar aanleiding van de eerdere boeken dat ik van Emmelie Arents heb gelezen, was ik gelijk enthousiast toen ik hoorde dat ze weer een nieuw verhaal zou uitbrengen. En ze heeft mij zeker niet teleurgesteld. Amarant is origineel en waanzinnig goed opgebouwd. Ze weet mij elke keer weer te verassen.

Als je eenmaal aan dit boek begonnen bent, wil je het niet meer dichtslaan voordat het uit is. En zelfs dan vind ik het echt jammer dat het afgelopen is. Ik zat midden in het verhaal en ben echt met de personages mee gaan leven. De personages zijn allemaal goed uitgewerkt en bevatten net dat beetje mysterie waardoor je steeds meer wilt weten.

In Amarant worden soms keuzes gemaakt voor een bepaalde verhaallijn wat niet elke auteur zou doen. Dit maakt het geheel realistischer en leuker om te lezen.

Voor Amarant kan ik niet minder dan vijf sterren geven. Dit is echt een aanrader!

Hamleybooks logo

★★★★★
AmarantTitel: Amarant | Auteur: Emmelie Arents | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult, fantasy| Verkrijgbaar als hardcover en e-book| 320 pagina’s | ISBN13: 9789464510072| Verkrijgbaar sinds: 03-05-2022 | Recensent: Chantal Hutchison| Datum recensie: 06-06-2022 | Prijs: €20.99, e-book €9.99| Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.