Onbereikbaar dichtbij


onbereikbaarNatuurlijk wordt ze niet verliefd op een stripper.

Vicky is ontzettend blij dat ze uitgenodigd is voor het vrijgezellenfeest van haar nicht Claire. Ze hebben elkaar veel te lang niet gezien, terwijl ze vroeger juist altijd zo close waren.

Alleen die stripper, dat hoeft van haar echt niet. Ze houdt helemaal niet van die opgepompte lijven. Ze schrikt zich dan ook echt een ongeluk als zij zelf op het podium wordt gezet en er vervolgens ook nog van geniet.

“Het was eigenlijk best ironisch dat ik degene was die zich had laten betoveren door notabene een mannelijke stripper. Toch kon ik me nergens anders op concentreren en nu, een week later keek ik hem weer recht in die vervloekte ogen. Op een foto naast de verloofde van mijn nicht.” – Nicole Schelling

Ze weet dat het nergens op slaat, maar de stripper laat haar hart kloppen als een bezetene. Ze krijgt hem daarna niet meer uit haar hoofd en als ze hem vervolgens op een foto naast de bruidegom in spe ziet staan, slaat haar hart opnieuw op hol.

Onbereikbaar dichtbij is een korte, luchtige en o zo smakelijke feelgood novelle van Nicole Schelling.

Deze novelle komt vlot op gang en bevat alles wat binnen de grenzen van een kort feelgood verhaal mogelijk is. Geen grote ingewikkelde verhaallijnen, maar wel broeierige ontmoetingen, smeulende gedachten, grappige misverstanden en natuurlijk ook datgene waar we deze verhalen voor lezen: de liefde.

Naast een leuk hoofdpersoon in de vorm van Vicky is er ook ruimte voor een goed aantal fijne ‘bijrollen’ en krijg je als lezer zelfs nog even de mogelijkheid om in de gedachten van Vicky’s stripper te spieken. De personages die Vicky omringen, spelen geen grote rol, maar hebben wel voldoende verhaal gekregen om mij als lezer nieuwsgierig te maken. Hun liefde voor familie en vrienden straalt namelijk van de karakters af.

Voor Onbereikbaar dichtbij heb ik al eerder een kort verhaal van Nicole Schelling gelezen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik enthousiast ben over deze auteur. Haar schrijfstijl is prettig en ongecompliceerd. Ze neemt je direct vanaf de eerste bladzijde mee in haar verhaal en verslapt onderweg niet, waardoor je tot aan de laatste bladzijde geboeid blijft lezen. Ik kijk echt uit naar meer (korte en lange) verhalen van deze auteur. Onbereikbaar dichtbij sloot ik in ieder geval met een glimlach af en krijgt 4.5 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★
onbereikbaarTitel: Onbereikbaar dichtbij | Auteur: Nicole Schelling | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar als e-book | 68 pagina’s | ISBN13: 9789464510928 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 06-06-2022 | Prijs e-book: €5,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.