Moord onder de magnolia’s


moord onder de magnolia'sDeze thuiskomst had ze niet verwacht.

Nadat haar vader een ernstig ongeluk heeft gehad, keert Georgia terug naar haar ouderlijk huis in Pebble Beach. Ze draagt haar drie kapperszaken tijdelijk over aan een waarnemer, zodat ze haar ouders kan gaan helpen met hun B&B.

Omdat ze tijdens deze periode niet ook nog eens bij haar familie wil wonen, huurt Georgia het huisje van een overleden dorpsgenoot, die ook wel de plaatselijke piraat werd genoemd. Maar wanneer ze daar aankomt, wordt ze tegengehouden door de sheriff.

“Grr…. Deze kerel maakte haar toch al vermoeide brein aan het koken. Hij praatte tegen haar alsof ze een bekende van hem was en hij leek het niet nodig te vinden zich aan haar voor te stellen ……” – Olivia Hill

Als ze hoort dat er een lichaam is gevonden onder de magnolia’s bij haar huurhuis en ze in de sheriff haar vroegere pestkop herkent, vraagt ze zich af of naar huis gaan wel zo’n goed idee was.

In haar feelgood roman Moord onder de Magnolia’s trakteert Olivia Hill je op romantiek, een liefdevolle familie en een mysterie rondom de tijdelijke woning van de hoofdpersoon.

Met een, voor haar vaste lezers inmiddels bekende, vlotte pen laat Olivia Hill je kennismaken met de personages die de belangrijkste rollen vervullen in deze roman. Ze weet, ook als de karakters niet volledig kunnen worden ontleed, precies wat er nodig is om haar lezers aan de personages en het verhaal te binden.

Op de een of andere manier geeft deze auteur mij elke keer opnieuw het gevoel dat ik een veel langer verhaal heb gelezen dan het daadwerkelijke aantal bladzijden. Ze weet gewoon altijd lekker veel verwikkelingen en gebeurtenissen in haar boeken te verwerken en maakt, ondanks dat ik in deze roman rond het einde misschien wel een iets uitgebreidere uitwerking miste, het lezen ervan tot een zeer aangename belevenis.

Moord onder de Magnolia’s is een feelgood verhaal vol familie- en liefdesperikelen. En zoals ik inmiddels van Olivia Hill gewend ben, is er ook nu weer een belangrijke rol weggelegd voor een zeer knuffelbaar bolletje haar op vier (deze keer) korte pootjes. Als je daar dan ook nog de mysterieuze verhaallijn aan toevoegt, dan moet je aan het einde toch concluderen dat je best een compleet verhaal hebt gelezen. Deze liefdevolle roman met een mysterieus randje krijgt 4 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
moord onder de magnolia'sTitel: Moord onder de Magnolia’s | Auteur: Olivia Hill | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 260 pagina’s | ISBN13: 9789493265172 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 07-06-2022 | Prijs: €16,95, e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.