Ren, Rose, Ren


Ren Rose RenIn de spotlights kun je je niet verbergen.

Rose ontmoet Ethan als ze, kort na haar aankomst in Nashville, optredens bij elkaar probeert te scharrelen. Ethan brengt haar onder de aandacht van countrylegende Ruthanna Ryder. De twee vrouwen hebben een klik en Ruthanna neemt Rose onder haar vleugels. Ze lijken elkaar niet alleen te herkennen in hun talent, maar ook in de pijn die ze verbergen.

“Ze had niet gedacht dat ze van slag zou zijn van het bericht, niet echt. Het was immers geen fysieke aanval. Maar toen AnnieLee twee lange vlechten in haar haar maakte, merkte ze dat haar handen trilden. Hoe moest ze in vredesnaam voorkomen dat haar oude leven haar nieuwe zou verpesten.” – Dolly Parton & James Patterson

De ster van Rose is rijzende en de band die ze met zowel Ethan als Ruthanna vormt, wordt sterker. Maar kan ze in haar nieuwe leven uit de klauwen van haar verleden blijven?

Ren Rose Ren is het eerste boek van Dolly Parton, waarvoor ze de samenwerking is aangegaan met James Patterson. Dit debuut is niet alleen ontwapenend, maar ook boeiend en gevat.

Als toeschouwer heb je vaak (ongewild en/of ongemerkt) toch de neiging om een beeld te vormen van een bekend persoon. Wanneer ik dat bij deze debuterende auteur zou doen, dan zou ik hoogstwaarschijnlijk denken dat Dolly Parton een deel van zichzelf in de personages heeft gelegd. Daar kan ik natuurlijk helemaal naast zitten. Maar de mogelijkheid dat het wel zo zou kunnen zijn, dat iets van Dolly Parton meespeelt in het verhaal, is denk ik wel een van de sterke punten van dit boek. Sterker nog, als je die gedachtegang volgt, dan zou je zomaar wat van haar kunnen herkennen in allebei de grote vrouwelijke hoofdrollen.

De auteurs hebben samengewerkt aan een verhaal dat tot de verbeelding spreekt en dat qua genre een veelzijdige en moeilijk te benoemen uitstraling heeft. Is het een thriller met tentakels in andere richtingen of is het een roman met spannende momenten? Maar maakt het ontbreken van een vastomlijnd hokje eigenlijk iets uit als het verhaal je naar binnen trekt en de personages prettig en rap van tong zijn? Voor mij in ieder geval niet. Want het is soms toch juist heerlijk als je even niet precies weet wat je kunt verwachten en er daardoor een opening ontstaat om aangenaam te worden verrast?

Ren Rose Ren is een boek over het leven, over de liefde en over muziek. Dolly Parton & James Patterson hebben een verhaal geschreven dat je meeneemt op de weg naar de top die door Rose wordt bewandeld en over de begeleiding die dit aanstormende talent daarbij krijgt van een gevierde countrylegende. De belangrijkste personages dragen allemaal de littekens van hun verleden en zijn pittig en edgy neergezet. Personages die ondanks alles hopen op, of leven in, een beter heden, terwijl hun verleden ondertussen voor een aantal ontroerende en spannende momenten zorgt. En als je al die ingrediënten combineert met een lekkere dosis humor, toffe songs en voorzichtige romantiek, dan ontstaat er een compleet verhaal dat wat mij betreft 4.5 sterren verdient.
Nieuw amsterdam

★★★★
Ren Rose RenTitel: Ren Rose Ren | Auteur: Dolly Parton & James Patterson | Uitgeverij Nieuw Amsterdam | Categorie: romans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 368 pagina’s | ISBN13: 9789046829592 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 12-06-2022 | Prijs: € 22,99 en e-book €12,99 | Bestellen

Storytel header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.