Cupid-o-scoop serie


RamkoersKunnen een algoritme en iemands sterrenbeeld voor de perfecte match zorgen?

In de Cupid-o-scoop serie, waarvan de eerste vier delen Ramkoers naar romantiek, Week van de waterman, Vissen naar verliefdheid en Kus van de kreeft heten, van Vanessa Gerrits, wordt Samantha’s dateleven gepland door een algoritme.

Samantha weet dat er meer in haar zit dan het schrijven van horoscopen. Toen ze aan de slag ging bij het magazine Lyf & Styl, had ze niet verwacht dat dat jarenlang haar enige taak zou zijn. Wanneer ze haar hoofdredacteur wil gaan vragen om een andere uitdaging, krijgt ze een voorstel dat ze zelf nooit zou hebben bedacht.

De makers van het magazine willen de horoscooprubriek uitbreiden met een column over dating app Cupid-o-scoop. In deze nieuwe app worden matches gemaakt op basis van sterrenbeelden. En het is niet alleen de bedoeling dat Samantha daarover gaat schrijven. Ze willen ook dat zij de app zelf test door zich te laten koppelen aan potentiële matches.

“Mijn eerste date in een miljoen jaar en ik ben te laat. Ik, die altijd als eerste in de meetingroom zit wanneer we redactievergadering hebben. Ik, die de starttijd van mijn hardlooprondje tot op de minuut time.” –  Vanessa Gerrits

Samantha is niet onmiddellijk enthousiast over dit voorstel. Ze gelooft niet echt in horoscopen of de liefde en eerlijk gezegd kan ze zich niet voorstellen dat deze app gaat werken. Maar met het oog op haar carrière laat ze zich uiteindelijk toch matchen.

Voor deze recensie las ik de eerste vier delen van de Cupid-o-scoop serie van Vanessa Gerrits, waarin haar hoofdpersoon Samantha gaat daten volgens de dierenriem. Later dit jaar zullen na de nu verschenen delen Ramkoers naar romantiek, Week van de waterman, Vissen naar verliefdheid en Kus van de kreeft nog vier nieuwe delen in deze reeks verschijnen.

Vanessa Gerrits heeft voor de Cupid-o-scoop serie een aantal fijne personages samengebracht, met Samantha als het stralende middelpunt. Stuk voor stuk personages waar je maar al te graag meer over wilt lezen en waarvan Madame Faye, bij mij persoonlijk, een speciaal plekje in mijn hart heeft weten te veroveren.

Als je je probeert voor te stellen hoe de dates van Samantha aan je voorbij gaan komen, kun je je misschien afvragen, of het op een gegeven moment niet een beetje veel van hetzelfde zal gaan worden. Maar niets is minder waar. Het viel me juist op dat voor mij eigenlijk het tegenovergestelde gebeurde. Ik kreeg steeds meer plezier in de verhalen. Vanessa Gerrits weet voldoende afwisseling in de dates en datepartners te brengen en zorgt daarnaast ook voor genoeg verhaallijnen die zich buiten het dateleven van Samantha afspelen.

De samenvatting van de dates in de vorm van een column van Samantha geven de verhalen iets extra’s en creëren daar een soort tijdschriftbeleving. Datzelfde geldt voor de korte weetjes en feitjes over het sterrenbeeld van de betreffende date aan het begin van elk hoofdstuk. Of eerdergenoemde punten over de tekens binnen de dierenriem ook kloppen, laat ik in het midden. Het is veel leuker om dat zelf te beoordelen op het moment dat jouw sterrenbeeld, of dat van iemand die je kent, voorbijkomt.

De eerste vier novelles van de Cupid-o-scoop serie beslaan elk circa 100 bladzijden en bieden dus in totaal al ruim 400 pagina’s aan feelgood plezier. Dit heerlijke begin van een reeks, waarin wordt gedatet volgens de dierenriem, zorgden er in ieder geval voor dat ik uitkijk naar de volgende delen. Ramkoers naar romantiek, Week van de waterman, Vissen naar verliefdheid en Kus van de kreeft krijgen gezamenlijk 4 sterren van mij.

LOFT

★★★★
RamkoersTitel: Ramkoers naar romantiek | Serie: Cupid-o-scoop – deel 1 | Auteur: Vanessa Gerrits | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar e-book | 95 pagina’s | ISBN13: 9789047206330 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-06-2022  | Prijs e-book: €3,99 | –Bestellen

week van de watermanTitel: Week van de waterman | Serie: Cupid-o-scoop – deel 2 | Auteur: Vanessa Gerrits | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar e-book | 99 pagina’s | ISBN13: 9789047206354 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-06-2022| Prijs e-book: €3,99 | Bestellen 

vissen naar verliefdheidTitel: Vissen naar verliefdheid | Serie: Cupid-o-scoop – deel 3 | Auteur: Vanessa Gerrits | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar e-book | 100 pagina’s | ISBN13: 9789047206378 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-06-2022 | Prijs e-book: €3,99 | Bestellen

kus van de kreeftTitel: Kus van de kreeft | Serie: Cupid-o-scoop – deel 4 | Auteur: Vanessa Gerrits | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar e-book | 102 pagina’s | ISBN13: 9789047206392 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-06-2022 | Prijs e-book: €3,99 | Bestellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.