Drakenbloed


drakenbloedHet derde deel in de reeks rond Kaat en Eva is Drakenbloed en gemakkelijk, net zoals zijn voorgangers, als losstaand deel te lezen. Tijdens de kerstdagen logeren de nichtjes Kaat en Eva met de ouders van Kaat vlakbij het beroemde kasteel in Windsor. De ideale kans voor de meiden om zichzelf onder te dompelen in de rijke historie van Windsor. En dat wordt genieten. Wanneer er een diefstal wordt gepleegd in het kasteel, kunnen Kaat en Eva niets anders dan erbij betrokken raken. Net zoals vroeger moeten ze samen weer op onderzoek uit om het raadsel te ontrafelen. Maar niet iedereen is er zo blij mee dat de meiden zo actief mee helpen.

Ze staan er echter dit keer niet alleen voor. Ze krijgen hulp van een jongen genaamd Aiden, hij kan ze goed op weg helpen met zijn kennis. Met z’n drieën proberen ze achter de geheimen van het eeuwenoude kasteel te komen. Maar een van die geheimen kan ervoor zorgen dat de troon van de koningin in gevaar komt. Kunnen ze dit keer wel uit de problemen blijven?

Net zoals in de eerdere delen komt hier een stuk geschiedenis in het boek voor. De hoofdstukken worden afgewisseld tussen het verleden en het heden. In Drakenbloed gaan we grotendeels terug naar de 1300’s en leren wij de oorsprong kennen van het oude kasteel. Dat was weer prettig om te lezen en is ook echt een rode draad in deze reeks.

De aangename schrijfstijl van Ina de Man heeft er weer voor weten te zorgen dat ik het boek in een sneltreinvaart uit heb gelezen. De schrijfstijl is eenvoudig te volgen voor de jongere lezers. Af en toe kan het iets te snel gaan en lijkt de geschiedenis iets te complex voor de meest jonge lezers, maar eenmaal verder in het verhaal wordt dit goed gemaakt.

Drakenbloed is alweer het derde avonturenverhaal dat gaat over Kaat en Eva, maar ik heb zo genoten van deze nichtjes dat ik hoop dat er nog vele zullen volgen. Ik geef Drakenbloed 4,5 sterren.

Hamleybooks logo

★★★★
drakenbloedTitel: Drakenbloed | Auteur: Ina de Man | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: jeugd | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 278 pagina’s | ISBN13: 9789464510195
| Verkrijgbaar sinds: 18-05-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 16-06-2022 | Prijs: €17.99, e-book €8.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.