Dromen in het Kunstcafé


dromen in het kunstcafeRecensie Dromen in het Kunstcafé door Sheila Vermeulen:
Een opmerking waardoor veel zal veranderen.

Nadat Rosie opnieuw hoort dat ze saai is, is haar hart min of meer gebroken. In een opwelling besluit ze om iedereen maar eens het tegendeel te bewijzen en ze geeft zich op voor een outdoor experience.

“Dit krijg je ervan als je in een opwelling iets boekt, op een piepklein telefoontje, na een halve fles prosecco en met dronkemansmoed, zei ze tegen zichzelf.” – Sue McDonagh

Er is tenslotte niets saai aan klimmen en abseilen. Zelfs haar felgekleurde outdoorlegging is niet saai. Rosie had echter niet verwacht dat ze de experience met nieuwe energie en met nieuwe plannen zou verlaten.

Ze had er ook geen rekening mee gehouden dat ze het toch wel een beetje warm zou krijgen van de knappe instructeur. Maar Rosie weet ook wel dat ze veel te suf voor hem is. Of is dat haar onzekerheid die spreekt?

Dromen in het Kunstcafé van Sue McDonagh is het vierde, gemakkelijk afzonderlijk leesbare, boek over het Kunstcafé en de mensen die daar aan het werk zijn of op bezoek komen.

Ieder boek rond het Kunstcafé herbergt een eigen verhaal en zet andere hoofdpersonen in het zonnetje. Hierdoor kunnen de personages telkens een nieuwe op zichzelf staande vertelling naar de lezers brengen. Natuurlijk hebben de boeken meer gemeen dan alleen het Kunstcafé, want wat zou een feelgood roman zijn zonder vriendschap en liefde.

Sue McDonagh schrijft prettig en toegankelijk, waardoor het voor de lezers makkelijk wordt gemaakt om een verbondenheid met de personages te voelen. Haar verhalen bieden ruimte voor een lach en een traan en ademen een echte feelgoodsfeer uit. En ook in Dromen in het Kunstcafé zijn al deze ingrediënten volop aanwezig.

De boeken rondom het Kunstcafé zijn echt gemaakt om van te genieten en bij weg te dromen, terwijl ze ondertussen ook een gevoelige snaar raken. Het verhaal van Rosie en Gareth heeft mij het meest geraakt door dingen die misschien heel klein lijken, maar ondertussen een grote impact hebben. Zoals ondoordachte opmerkingen, ongevraagde adviezen, pijnlijke (voor)oordelen en onmogelijke verwachtingen. Dingen die makkelijk worden gezegd of gedaan, maar die heel lang kunnen nadreunen.

In Dromen in het Kunstcafé proberen de personages ondanks al het voorgaande hun, soms nieuwe, weg te vinden, zodat ze er aan de andere kant sterker uit kunnen komen. Of Sue McDonagh zorgt dat je het boek met een fijn gevoel dicht kunt slaan, kun je het beste zelf ontdekken. Maar het is een heerlijke feelgood roman en de kans is dus groot dat dat wel goed zit. Van mij krijgt Dromen in het Kunstcafé in ieder geval 4.5 sterren.

Choclit

★★★★
dromen in het kunstcafeTitel: Dromen in het Kunstcafé | Serie: Het Kunstcafé – deel 4 | Auteur: Sue McDonagh | Uitgeverij: Choc Lit NL | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 340 pagina’s | ISBN13: 9789493265219 | Verkrijgbaar vanaf: 27-06-2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 16-06-2022 | Prijs: €18.95, e-book €5. 99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.