Bloem


bloemRecensie Bloem door Sheila Vermeulen:
Dromen, verwachtingen en verplichtingen.

Ari wil zijn familie niet in de steek laten, maar eigenlijk ziet hij zichzelf in de toekomst iets anders doen dan werken in de bakkerij van zijn vader. Hij wil liever naar de grote stad om zijn muzikale droom na te jagen.

Alleen heeft Ari’s vader hem nodig in de bakkerij. Als Ari weg wil, dan zal hij zelf voor een vervanger moeten zorgen. Helaas zijn goede kandidaten niet makkelijk te vinden. Tot Hector reageert. Hij zou weleens Ari’s ticket naar de stad kunnen zijn.

“Ik wilde muziek studeren, maar dat konden we niet betalen. Dus nu doe ik dit. Ik ga met Cameron en de anderen in de stad wonen om het echt een kans te geven.” – Kevin Panetta

De twee jongens kunnen het steeds beter met elkaar vinden en Ari merkt dat bakken met Hector eigenlijk helemaal niet zo vervelend is. Maar wat betekent dat voor zijn grote droom?

De graphic novel Bloem van Kevin Panetta en Savanna Ganucheau is het eerste deel van de Bloem duologie. Het tweede en tevens laatste deel staat gepland voor september 2022.

Het was al even geleden dat ik mijn laatste graphic novel heb gelezen en na Bloem vraag ik mij af waarom ik daar zo lang mee heb gewacht. Want eigenlijk is het gewoon lekker om zo af en toe niet alleen de tekst, maar ook de tekeningen een deel van het verhaal te laten vertellen. Om gewoon de illustraties te volgen en te kijken wat er gebeurt als je het verhaal op deze manier in je opneemt.

Bloem heeft een mooie lichtblauwe cover, terwijl het binnenwerk volledig zwart-wit is. De ingetogen kleurstellingen geven het verhaal, de illustraties en daarmee ook de personages een krachtige uitstraling. Het is leuk om te zien dat de persoonlijkheid van de karakters op verschillende manieren op je af komt. Deze straalt niet alleen van de getekende personages af, maar ook van de wijze waarop de illustraties en de tekst zijn opgebouwd en samengevoegd.

Bloem bracht mij een geslaagd uitstapje naar een genre dat ik niet zo vaak uit de kast pak. De auteur Kevin Panetta en de illustrator Savanna Ganucheau lieten mij het verhaal beleven in een vorm die ik niet meer zo gewend was, maar waar ik wel van genoten heb. Dat wat je wellicht kunt missen aan tekstueel verhaal en achtergrond, wordt goedgemaakt door alles wat er vanaf de illustraties, de gezichten en de lichaamstaal van de personages op je afkomt. Al het voorgaande zorgt er samen met het open einde voor dat je uitkijkt naar het tweede deel. Dit eerste deel van de Bloem duologie krijgt 4 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
bloemTitel: Bloem | Serie: Bloem (graphic novel duologie) – deel 1 | Auteur: Kevin Panetta | Illustrator: Savanna Ganucheau | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: graphic novel | Verkrijgbaar als paperback | 180 pagina’s | ISBN13: 9789493265189 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-06-2022 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.