Vrije vogels


vrije vogelsDit derde deel over Abel en zijn vrouw Angela is opnieuw een schot in de roos en een onbetwistbare page-turner en kan onafhankelijk van de twee eerder verschenen boeken rond Abel en Angela ‘Bed en Breakfast’ en ‘Godendrank’ worden gelezen. Evenwel raad ik iedereen toch aan om de delen op volgorde te lezen om niets van de ontwikkelingen op het Zuid-Franse wijndomein Mas des Anges in Soissant-sur-Cêze te missen.

In Vrije vogels komt de ruige bendeleider ‘De Kolonel’ verhaal halen bij Abel voor een eerder mislukte drugsdeal. Maar Abel zou Abel niet zijn als hij alles in zijn voordeel probeert te beslechten en Sjeng Schellekens ‘De kolonel’, diens liefje Kimberley en Angela meesleurt in een onwaarschijnlijk vlot lezend boek, vol verhaalwisselingen en eindigend in een leuke hilarische plot.

Meer over de inhoud wil ik niet weggeven, want er zijn tig verhaallijnen en scènes die je als lezer zelf moet ontdekken en beleven.

Telkens weer heb ik de indruk dat Ilja Gort zich boek na boek overtreft. Dit boek bulkt van zijn eigenwijze humor, zijn kennis over het maken van wijn en het besturen van een wijndomein annex bed-and-breakfast.

Ilja Gort heeft een heel erg vlotte schrijfstijl, waarin hij heel veel van zijn fantasie en humor kwijt kan. Tevens bevalt zijn woordkeuze mij enorm: vaak inventief, nooit belerend, steeds onderhoudend, beeldig, beschrijvend, to-the-point en soms leest het weg als een filmscript.

En als je nu denkt dat dit boek geen inhoud heeft, sla je de bal grondig mis! Het tegendeel is immers waar: er zit heel wat diepgang in het verhaal en de spanning is vaak te snijden.

Het boek boeit van begin tot einde, is een ware pageturner en erg moeilijk weg te leggen.

Tijdens het lezen waande ik mij als lezer op het wijndomein waar ik alles vanaf de eerste rij meebeleefde. Ik had grote zin om onmiddellijk af te reizen naar dit schattige wijndomein…maar heb mij moeten beperken tot een goed glas wijn thuis.

Vaak zat ik op het puntje van mijn stoel om even later te zitten monkelen gevolgd door een luidop schaterlachen.
Er is geen overvloed aan personages, maar alle personages zijn voldoende diep uitgewerkt en dragen bij tot een steengoed verhaal.

Vrije vogels heeft een heel mooi ogende en aantrekkelijke omslag met zicht op prachtige bergflanken en op een rustieke Mas.

Ik kijk al uit naar het volgende deel waar zeker nog een grote rol is weggelegd voor ‘De kolonel’ en zijn leuke vriendin Kimberley.

Om zijn woordspelingen, om zijn filmisch karakter, om zijn eenvoud en omdat ik Ilja Gort in mijn hart draag, waardeer ik dit boek graag met vijf sterren.

Vector

★★★★★
vrije vogelsTitel: Vrije vogels | Auteur: Ilja Gort | Uitgeverij: GORT Publishers | Omslagontwerp: Ilja Gort & Caroline d’Hollosy | Categorie: Familieroman | Verkrijgbaar als paperback en als e-book | ISBN13: 9789083141435 | 240 pagina’s | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Prijs: €16,99 en €7,99 |  Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 21-06-2022 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.