Sterrenjager


sterrenjagerIn Sterrenjager volgen we het verhaal van de tweeling Berry en haar broer Ozan, die samen met hun opa op het eiland Jersey wonen. De tweeling is zeer geïnteresseerd in bovennatuurlijke verschijnselen, houdt de mysterieuze gebeurtenissen nauw in de gaten en schrijft daar ook een blog over. Op een dag verschijnen er vreemde lichten boven een graancirkel en ook hun opa belandt plots in het ziekenhuis. Zo komen ze erachter dat er al eeuwen lang een geheim bestaat onder de familieleden waar ze eerder niets vanaf wisten.

Dan verschijnt daar ineens ook de geheimzinnige Roth. Die ook veel interesse en kennis blijkt te hebben over bovennatuurlijke verschijningen. Samen gaan ze met de Roth op pad om geheimen te ontrafelen. Hun tocht brengt hen langs verschillende plekken zoals kloosters en verborgen cryptes. Hun reis is echter niet zonder gevaar, want met zulke geheimen kan het niet anders dan dat vijanden je weten te vinden. De druk neemt voor de groep steeds verder toe, nu het gaat om een strijd tussen licht en duisternis en de toekomst van de mensheid zelf.

Jen Minkman heeft met Sterrenjager indruk op mij gemaakt. Ze heeft een fijne schrijfstijl waardoor het allemaal prettig leest. Ook gebeurt er telkens weer wat in dit verhaal, waardoor je steeds bij wijze van spreken op het puntje van je stoel zit en gelijk verder wilt lezen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nadat ik de eerste pagina had gelezen niet meer wilde stoppen met lezen.

Ze heeft niet alleen gebruik gemaakt van een vermakelijke schrijfstijl, maar ook de personages zijn heel divers. In dit boek is er bijvoorbeeld ook een personage dat non-binair is en daarmee is Sterrenjager net een tikkeltje realistischer en herkenbaarder, ondanks dat het een fantasyverhaal is.

Ik heb van Sterrenjager genoten. Vaak heb ik met een glimlach op mijn gezicht gelezen en soms zelfs hardop gelachen om de humor die hierin verwerkt zit. Het was het eerste boek dat ik van Jen Minkman heb gelezen, maar het zal vast niet de laatste zijn. Die vijf sterren zijn zeker verdiend!

Hamleybooks logo

★★★★★
sterrenjagerTitel: Sterrenjager | Auteur: Jen Minkman | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als hardcover | 320 pagina’s | ISBN13: 9789464510522
| Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 22-06-2022  | Prijs: €20,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.